Η Universal «έκλεψε» τους BTS από την Sony Music

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Universal «έκλεψε» τους BTS από την Sony Music
Σε μία κίνηση που αναμένεται να ταράξει τα νερά στην μουσική βιομηχανία προχώρησε την Παρασκευή το δημοφιλές νοτιοκορεατικό συγκρότημα BTS, καθώς αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία που είχε με την Sony Music της Columbia Records και να συνεχίσει με την μεγάλη ανταγωνίστριά της, την Universal Music Group.

Σε μία κίνηση που αναμένεται να ταράξει τα νερά στην μουσική βιομηχανία προχώρησε την Παρασκευή το δημοφιλές νοτιοκορεατικό συγκρότημα BTS, καθώς αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία που είχε με την Sony Music της Columbia Records και να συνεχίσει με την μεγάλη ανταγωνίστριά της, την Universal Music Group.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal, στο εξής τα δικαιώματα διανομής των τραγουδιών των BTS θα ανήκουν αποκλειστικά στην Universal, η οποία θα διατηρεί και τον πρώτο λόγο στο marketing του μουσικού συγκροτήματος.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της WSJ, οι ακριβείς όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ενώ κανένας εκπρόσωπος των δύο κολοσσών της μουσικής βιομηχανίας δεν ήταν διατεθειμένος να σχολιάσει τις εξελίξεις, ενώ η Hybe που εκπροσωπεί το συγκρότημα ανέφερε πως δεν θα τοποθετηθεί μέχρι να υπάρξει κάποια οριστική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Universal Music Group, μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον γαλλικό κολοσσό του κλάδου των media, Vivendi, ενώ διατηρεί τα δικαιώματα κορυφαίων παγκοσμίως καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως οι Beattles, η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Πηγή: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vivendi: Οι μέτοχοι θα κρίνουν αν η Universal Music θα εισαχθεί στον Euronext

Universal Music: Ιστορική συμφωνία 40 δισ. δολαρίων με την SPAC του Μπιλ Άκμαν

gazzetta
gazzetta reader insider insider