Αμφίρροπες τάσεις στην Wall Street, λόγω Κίνας και εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμφίρροπες τάσεις στην Wall Street, λόγω Κίνας και εταιρικών αποτελεσμάτων
Απώλειες για τον Dow Jones και κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο στην πρώτη μέρα της εβδομάδας στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Με μεικτά πρόσημα μπήκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να αποτιμά από τη μία τις ανακοινώσεις για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και από την άλλη τον «χορό» των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου των εισηγμένων στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία του Πεκίνου έδειξαν ανάσχεση της ανάκαμψης στο δεύτερο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου για το γ' τρίμηνο, εντείνοντας τους προβληματισμούς για τον αντίκτυπο των πληθωριστικών πιέσεων και του ενεργειακού κόστους στην παγκόσμια οικονομία.

Τα δύο παραπάνω απασχολούν εν μέσω της ανακοίνωσης των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων γ' τριμήνου, μετά από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες τις προηγούμενες μέρες.

Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ανακοινώνουν τα μεγέθη γ' τριμήνου οι Tesla, Netflix, Verizon, και Johnson & Johnson.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,10% ή 36,15 μονάδες στις 35.258 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,34% ή 15,13 μονάδες στις 4.486 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,84% ή 124,5 μονάδες στις 15.02123:11 18/10/2021 μονάδες.

Σημειώνεται πως S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν την 4η διαδοχική συνεδρίαση κερδών.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Στην παρουσίαση των νέων προϊόντων της προχώρησε η Apple, σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση της Δευτέρα, λανσάροντας -μεταξύ άλλων- καινούργια ασύρματα ακουστικά AirPods και παρουσιάζοντας αλλαγές στα MacBook Pro.

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό όμιλο, οι αλλαγές στα MacBook Pro αφορούν τους επεξεργαστές των laptop, που πλέουν θα φέρουν τσιπ M1 Pro και M1 Max, γεγονός που θα τα καθιστά ταχύτερα κατά 70% σε σχέση με τα τσιπ M1 που χρησιμοποιούνται σήμερα, ενώ το κόστος τους ανέρχεται στα 1.999 δολάρια για τα laptop με οθόνες 14 ιντσών και στα 2.499 δολάρια για όσα διαθέτουν οθόνες 16 ιντσών.

Η μετοχή της Apple έκλεισε τη Δευτέρα με κέρδη 1,71% στα 146,55 δολάρια.

Η American Express ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της για να επιλέγουν το από που θα εργάζονται για 4 εβδομάδες τον χρόνο, προωθώντας την ευελιξία για το προσωπικό της και στη μετά-κορονοϊού εποχή.

Εμπορεύματα

Άνοδο κατέγραψαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο συνδυασμός της αυξημένης ζήτησης αλλά και της στροφής των καταναλωτών στον «μαύρο χρυσό» εξαιτίας των τιμών του φυσικού αερίου έφερε νέα κέρδη για το αργό.

Με το αριστερό ξεκίνησαν την πρώτη μέρα της εβδομάδας τα συμβόλαια του χρυσού, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση απωλειών μετά από αυτή της περασμένης Παρασκευής.

Μάκρο

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ σημείωσε τον Σεπτέμβριο την μεγαλύτερη μηναία υποχώρηση από τον Μάρτιο του 2020, όταν και ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρή αύξηση της τάξης του 0,3%.

Σημάδια ανάκαμψης καταγράφει το κλίμα εμπιστοσύνης στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, παρά τις αναταράξεις που προκαλούν τα προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς η αύξηση της ζήτησης για κατοικίες δημιουργεί αισιοδοξία στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικό ξεκίνημα εβδομάδας στην Wall Street, μετά από το ΑΕΠ της Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider