Διεθνή
18-10-2021 | 17:29

ΗΠΑ: Ανέκαμψε τον Οκτώβριο η εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανέκαμψε τον Οκτώβριο η εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημάδια ανάκαμψης καταγράφει το κλίμα εμπιστοσύνης στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, παρά τις αναταράξεις που προκαλούν τα προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς η αύξηση της ζήτησης για κατοικίες δημιουργεί αισιοδοξία στην αγορά.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στις 80 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) και του Housing Market Index της Wells Fargo, αυξημένος κατά 4 μονάδες σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης απέχει αρκετά ακόμα από τις 85 μονάδες του Οκτωβρίου 2020 αλλά και από το ρεκόρ των 90 μονάδων του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται ότι οι 50 μονάδες συνιστούν το διαχωριστικό σημείο μεταξύ της ανάπτυξης και της συρρίκνωσης του κλάδου.

«Παρά το γεγονός πως η ζήτηση και οι πωλήσεις κατοικιών παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο οι κατασκευαστές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα που αφορούν στις εφοδιαστικές αλυσίδες και στις ελλείψεις προσωπικού, τα οποία προκαλούν καθυστερήσεις στις παραδόσεις και αυξήσεις στις τιμές των υλικών αλλά και στις τελικές τιμές των κατοικιών», τόνισε ο πρόεδρος της NAHB, Τσακ Φοούκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.