Σε πτώση οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτώση οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου
Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του θα αυξήσει τον εφοδιασμό με καύσιμα στην Ευρώπη. Οι ειδήσεις μείωσαν τις τιμές του φυσικού αερίου λίγο περισσότερο από 10%  μόνο μία ημέρα αφότου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2008. 

Οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη μειώθηκαν καθώς τα στοιχεία της Διοίκησης Πληροφοριών Ενέργειας αποκάλυψαν μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Κάθε πτώση των τιμών του πετρελαίου θα είναι «μια ευκαιρία αγοράς για τους εμπόρους ενέργειας καθώς οι ΗΠΑ δεν θα αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή και η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο έτος», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής της Oanda στο Marketwatch. «Η ενεργειακή κρίση από την Ευρώπη έως στην Κίνα δεν έχει τελειώσει παρά τα σχόλια του Πούτιν».

Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του θα αυξήσει τον εφοδιασμό με καύσιμα στην Ευρώπη. Οι ειδήσεις μείωσαν τις τιμές του φυσικού αερίου λίγο περισσότερο από 10% μόνο μία ημέρα αφότου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2008.

Το φυσικό αέριο στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε 64 σεντς, ή 10,1%, και έκλεισε στα 5,675 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 1,50 δολάρια ή 1,9%, για να κλείσει στα 77,43 δολάρια το βαρέλι την ημέρα, αφού είχε σημειώσει το υψηλότερο κλείσιμο από τα τέλη Οκτωβρίου 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Gazprom θα τηρήσει τις δεσμεύσεις για προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Μέρκελ: Δεν ευθύνεται η Ρωσία για την αύξηση των τιμών φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider