JP Morgan: Οι θεσμικοί επενδυτές προτιμούν το ethereum από το bitcoin

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Οι θεσμικοί επενδυτές προτιμούν το ethereum από το bitcoin
Η JP Morgan τονίζει ότι η επιστροφή σε backwardation τον Σεπτέμβριο είναι ένα αρνητικό μήνυμα που δείχνει την αδύναμη ζήτηση για bitcoin.

Πιο υγιή και ισχυρή ζήτηση για ethereum έναντι bitcoin από τους θεσμικούς επενδυτές, «βλέπει» για τον μήνα Σεπτέμβριο η JP Morgan σε έκθεση της, ενώ διαβλέπει ενίσχυση της τάσης απόκλισης μεταξύ των δύο κορυφαίων κρυπτονομισμάτων.

Η διόρθωση στις αγορές κρυπτονομισμάτων έφερε και την υποχώρηση στα futures του bitcoin, ενώ πέρασαν όλο τον Αύγουστο σε contango (δηλαδή όταν οι μελλοντικές τιμές είναι υψηλότερες από αυτές που επικρατούν σήμερα).

Σύμφωνα με την τράπεζα, η οπισθοδρόμηση αυτή για το bitcoin σηματοδοτεί μια κάμψη της ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές.

Όπως εξηγεί η JP Morgan, όταν η ζήτηση για τα futures του bitcoin, δεν είναι ιδιαίτερα αδύναμη, διαπραγματεύονται σε θετικό επίπεδο, δηλαδή η καμπύλη των μελλοντικών συμβολαίων είναι σε contango.

Όταν όμως η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αδύναμη και οι προσδοκίες των τιμών μετατρέπονται σε πτωτικές, η καμπύλη των futures μετατρέπεται σε backwardation, δηλαδή στην αντίθετη κατάσταση του contango.

Αυτό συνέβη μεταξύ του περασμένου Μαΐου και του Ιουλίου για τα futures CME (Chicago Mercantile Exchange) του bitcoin, τα οποία συνηθίζουν να διαπραγματεύονται οι θεσμικοί φορείς κι επενδυτές.

Η JP Morgan τονίζει ότι η επιστροφή σε backwardation τον Σεπτέμβριο είναι ένα αρνητικό μήνυμα που δείχνει την αδύναμη ζήτηση για bitcoin από τους θεσμικούς επενδυτές.

Αντίθετα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ethereum παραμένουν σε contango το οποίο αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο σε ετήσιο ρυθμό 7% (σε κυλιόμενο μέσο όρο 21 ημερών).

Η JP Morgan καταλήγει πως αυτό συνηγορεί στην θέση της πως οι θεσμικοί επενδυτές «ευνοούν» δυναμικά το ethereum έναντι του bitcoin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Υποχώρησε στο χαμηλό Αυγούστου - 1,5 δισ. δολάρια οι ρευστοποιήσεις των crypto σε 24 ώρες

Bitcoin: Κάτω από τα 43.000 δολάρια υπό το βάρος των ανησυχιών για την Evergrande

«Βουτιά» 13% για το Bitcoin - Συνεχίζεται το sell off στα κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider