Αγορές
02-09-2021 | 11:21

Ολοταχώς για τη διάσπαση των 4.000 δολαρίων το Ether - Πάνω από τα 50.000 δολάρια το Bitcoin

Newsroom
Μοιράσου το
Ολοταχώς για τη διάσπαση των 4.000 δολαρίων το Ether - Πάνω από τα 50.000 δολάρια το Bitcoin
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε επίπεδα άνω των 3.700 δολαρίων διαπραγματεύεται το Ether από την Τετάρτη, πρώτη φορά από τον Μάιο, όταν το ισχυρό κρυπτονόμισμα έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Το πρόσφατο ράλι για το ψηφιακό asset οφείλεται εν μέρει σύμφωνα με αναλυτές, στην αναβάθμιση του δικτύου EIP 1559 (Ethereum Improvement Proposal), η οποία μείωσε την προσφορά των token και την ανάπτυξη αποκεντρωμένων χρηματοδοτήσεων, ή DeFi, και μη εικονικών μαρκών, NFT, τα οποία αναπτύσσονται ως επί το πλείστον στο blockchain Ethereum.

Από την άλλη, το Bitcoin έφτασε την Πέμπτη σε επίπεδα άνω των 50.000 δολαρίων, με κέρδη κοντά στο 4%. Είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ξεπερνά τα 50.000 δολάρια από τις 13 Μαΐου.

Όπως αναφέρει στο Marketwatch, ο Matthew Blom, επικεφαλής πωλήσεων και συναλλαγών στο crypto Exchange EQONEX, ενδεχόμενη κίνηση του Bitcoin πάνω από τα 50.500 δολάρια μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση της αντίστασης των 57.500 δολαρίων, τη στιγμή που η αστάθεια και η μεταβλητότητα έχει περιοριστεί.

Από την άλλη το Ether «βρίσκεται σε καλό δρόμο για να διασπάσει ενδεχομένως το επίπεδο αντίστασης των 4.000 δολαρίων, υπό την προϋπόθεση ότι η προφανής συσσώρευση συνεχίζεται», ανέφερε ο Nick Agar, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κρυπτονομισμάτων AXIA Coin, στο MarketWatch. Ορισμένες δείκτες υποδεικνύουν τη θετική εικόνα που διατηρούν οι επενδυτές προς το Ether, συμπεριλαμβανομένου του όγκου των υψηλών συναλλαγών, που έφτασαν τα 16,2 δισ. δολάρια, το υψηλότερο από τις 22 Ιουνίου, επισήμανε η εταιρεία αναλύσεων για crypto IntoTheBlock στο κανάλι της στο Telegram.

Σύμφωνα με το IntoTheBlock, ο αριθμός των διευθύνσεων που έχουν στην κατοχή τους Ether έχει φτάσει επίσης στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.