Αισιοδοξία και κέρδη στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιοδοξία και κέρδη στις ευρωαγορές
Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για την επιβράδυνση του ρυθμού του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (ΡΕΡΡ).

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν την Δευτέρα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο γύρω από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ σχετικά με την επιβράδυνση του ρυθμού του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (ΡΕΡΡ), για την ανάσχεση της ανόδου του πληθωρισμού.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε κέρδη 0,26% και διαμορφώθηκε στις 467,56 μονάδες, με τον ενεργειακό κλάδο να σημειώνει ισχυρά κέρδη της τάξης του 2,8%, καθώς ο ΟΠΕΚ ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για την ζήτηση του πετρελαίου το 2022.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 15.701 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.676 μονάδες, με κέρδη 0,2%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 7.069 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,58%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 25.925 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,93%. Τέλος, στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στις 8.816, με ισχυρά κέρδη 1,39%.

Στο ταμπλό, «άλμα» της τάξης του 7% σημείωσε η πετρελαϊκή TechnipFMC, ενώ σημαντικές απώλειες 6,7% κατέγραψε η σουδικών συμφερόντων εταιρεία πολτοποίησης χαρτιού SCA.

Μάκρο

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η γερμανική, «ανεβάζει ρυθμούς» στο γ’ τρίμηνο του έτους αλλά η επιχειρηματική δραστηριότητα θα «πέσει» στους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών την Δευτέρα.

Η μεγαλύτερη οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, μια πιο αδύναμη ανάκαμψη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς και άλλων υλικών συγκράτησαν τους ρυθμούς της ανάκαμψης από την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider