Γερμανία: «Ανεβάζει ρυθμούς» στο τρίτο τρίμηνο η οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: «Ανεβάζει ρυθμούς» στο τρίτο τρίμηνο η οικονομία
Γερμανική Bundestag
Η μεγαλύτερη οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, μια πιο αδύναμη ανάκαμψη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς και σε άλλα υλικά συγκράτησαν τους ρυθμούς της ανάκαμψης από την πανδημία.

Η γερμανική οικονομία «ανεβάζει ρυθμούς» στο γ’ τρίμηνο του έτους αλλά η επιχειρηματική δραστηριότητα θα «πέσει» στους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών την Δευτέρα.

Η μεγαλύτερη οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, μια πιο αδύναμη ανάκαμψη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς και σε άλλα υλικά συγκράτησαν τους ρυθμούς της ανάκαμψης από την πανδημία.

«Συνολικά, θα υπάρξει πιθανότατα μια αξιοσημείωτη αύξηση στην οικονομική παραγωγή στο τρέχον τρίτο τρίμηνο», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στην μηνιαία του έκθεση, προσθέτοντας πως υπάρχουν σημάδια κανονικοποίησης της ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο.

Συμπλήρωσε πως η εξάπλωση νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το οικονομικό outlook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Κοινοτικά λεφτά υπάρχουν - Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό - ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στο Κίνημα Δημοκρατίας

Στεγαστικό: Επιδότηση ενοικίου για δημόσιους υπαλλήλους και προσιτή κατοικία για φοιτητές και ευάλωτους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider