Συνεχίζουν με απώλειες οι ευρωαγορές παρά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν με απώλειες οι ευρωαγορές παρά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ
Απώλειες καταγράφουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο τέλος μιας εβδομάδας στην οποία πρωτοστάτησαν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Με απώλειες συνεχίζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τα θετικά μάκρο για την οικονομία της Ευρωζώνης, στο τέλος μιας εβδομάδας στην οποία πρωτοστάτησαν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,54% στις 459 μονάδες, με αρνητικό πρωταγωνιστή τις μετοχές του μεταλλευτικού και του τεχνολογικού κλάδου.

Στη Γερμανία, ο DAX υποχωρεί 0,84% στις 15.509 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται στο -0,24% και τις 6.617 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE 100 χάνει 0,84% στις 7.019 μονάδες. Στην Ισπανία, ο IBEX 35 υποχωρεί 1,21%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB χάνει 0,40%.

Ανάπτυξη 2% εμφάνισε η οικονομία της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες ξανανοίγουν μετά τα πολύμηνα lockdown.

Η οικονομία των 19 κρατών-μελών της Ευρωζώνης είχε συρρικνωθεί 0,3% το πρώτο τρίμηνο και 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2020, μπαίνοντας σε καθεστώς ύφεσης. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ζώνης του ευρώ ενισχύθηκε κατά 13,7%.

Επιχειρήσεις

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η BNP Paribas ανακοίνωσε αύξηση 26% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου τα οποία ανήλθαν στα 2,9 δισ., ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Η Renault εμφάνισε κέρδη καθαρά κέρδη 354 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο του έτους, αντιστρέφοντας τις σημαντικές ζημιές των 7,3 δισ. ευρώ που είχε καταγράψει το αντίστοιχο περυσινό διάστημα όταν η πανδημία διέκοψε την παραγωγή στον κλάδο.

Η L'Oreal την Πέμπτη ανακοίνωσε επιτάχυνση στην αύξηση των πωλήσεων β' τριμήνου, εξέλιξη που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των πωλήσεων makeup στις ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,9% αναπτύχθηκε η γαλλική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της INSEE, ελαφρώς ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναδύεται από την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider