Ξένα Χρηματιστήρια
30-07-2021 | 10:51

Συνεχίζουν με απώλειες οι ευρωαγορές παρά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ

Newsroom
Μοιράσου το
Συνεχίζουν με απώλειες οι ευρωαγορές παρά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με απώλειες συνεχίζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τα θετικά μάκρο για την οικονομία της Ευρωζώνης, στο τέλος μιας εβδομάδας στην οποία πρωτοστάτησαν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ο Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,54% στις 459 μονάδες, με αρνητικό πρωταγωνιστή τις μετοχές του μεταλλευτικού και του τεχνολογικού κλάδου.

Στη Γερμανία, ο DAX υποχωρεί 0,84% στις 15.509 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται στο -0,24% και τις 6.617 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE 100 χάνει 0,84% στις 7.019 μονάδες. Στην Ισπανία, ο IBEX 35 υποχωρεί 1,21%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB χάνει 0,40%.

Ανάπτυξη 2% εμφάνισε η οικονομία της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες ξανανοίγουν μετά τα πολύμηνα lockdown. 

Η οικονομία των 19 κρατών-μελών της Ευρωζώνης είχε συρρικνωθεί 0,3% το πρώτο τρίμηνο και 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2020, μπαίνοντας σε καθεστώς ύφεσης. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ζώνης του ευρώ ενισχύθηκε κατά 13,7%. 

Επιχειρήσεις

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η BNP Paribas ανακοίνωσε αύξηση 26% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου τα οποία ανήλθαν στα 2,9 δισ., ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Η Renault εμφάνισε κέρδη καθαρά κέρδη 354 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο του έτους, αντιστρέφοντας τις σημαντικές ζημιές των 7,3 δισ. ευρώ που είχε καταγράψει το αντίστοιχο περυσινό διάστημα όταν η πανδημία διέκοψε την παραγωγή στον κλάδο. 

Η L'Oreal την Πέμπτη ανακοίνωσε επιτάχυνση στην αύξηση των πωλήσεων β' τριμήνου, εξέλιξη που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των πωλήσεων makeup στις ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,9% αναπτύχθηκε η γαλλική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της INSEE, ελαφρώς ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναδύεται από την πανδημία. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.