BNP Paribas: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BNP Paribas: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη
H BNP Paribas έλαβε ώθηση από τις χαμηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αλλά και την ανάκαμψη στις συναλλαγές μετοχών το τελευταίο τρίμηνο, καθώς ο CEO Jean-Laurent Bonnafe «χτίζει» τη δραστηριότητα του trading.

H BNP Paribas έλαβε ώθηση από τις χαμηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αλλά και την ανάκαμψη στις συναλλαγές μετοχών το τελευταίο τρίμηνο, καθώς ο CEO Jean-Laurent Bonnafe «χτίζει» τη δραστηριότητα του trading.

Τα έσοδα από αγορά και πώληση μετοχών και παραγώγων υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ανέφερε η τράπεζα με έδρα το Παρίσι. Τα κέρδη επισκιάστηκαν από τη μείωση του τζίρου στη μεγαλύτερη δραστηριότητα σταθερού εισοδήματος η οποία αντανακλά την απόδοση στην Wall Street αλλά και από τα χαμηλότερα έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες σε deals και ΑΜΚ.

Τα καθαρά κέρδη της BNP Paribas αυξήθηκαν 27% στα 2,91 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς η BNP έβαλε στην άκρη λιγότερα χρήματα του αναμενόμενου για τοξικά χρέη.

Ο Bonnafe έχει ανοικοδομήσει τη δραστηριότητα μετοχών της τράπεζας μετά τις μεγάλες ζημιές του περασμένου έτους από δομημένα προϊόντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider