Wall Street: Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία στις +200 μονάδες ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία στις +200 μονάδες ο Dow
Τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δεν δείχνουν να κάμπτουν τους επενδυτές που, την Πέμπτη, «στέλνουν» τον δείκτες σε θετικό έδαφος.

Τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δεν δείχνουν να κάμπτουν τους επενδυτές που, την Πέμπτη, «στέλνουν» τον δείκτες σε θετικό έδαφος, με τον Dow Jones να κερδίζει περί τις 200 μονάδες, βαδίζοντας προς ένα ακόμα ρεκόρ. Σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου βρίσκονται επίσης στην ατζέντα της ημέρας.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,57% ή 199,31 μονάδες, στις 35.130 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,57& στις 4.425 μονάδες.

Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,29% στις 14.805 μονάδες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, με ρυθμό 6,5% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία στο β' τρίμηνο του έτους, στην προσπάθεια ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεφύγει σε ένα βαθμό από τα δεσμά της πανδημίας αλλά χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν ώστε να ανακάμψουν πλήρως σε επίπεδο οικονομίας. Σε ετήσια βάση το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 6,4% από 6,3% που ήταν το α' τρίμηνο του έτους. Έρευνα της Dow ανέμενε ρυθμό ανάπτυξης που θα διαμορφωνόταν στο 8,4%, τη στιγμή που και πολλοί ξένοι οίκοι ανέμεναν εκρηκτική ανάπτυξη.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, αν και οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται ακόμη και όταν η μετάλλαξη δέλτα του Covid-19 μαίνεται, ωστόσο διέψευσαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σημειώνοντας έναν αριθμό αιτήσεων που παραμένει άνω των προπανδημικών επιπέδων.

Οι αιτήσεις ανέργων στα κρατικά προγράμματα ανέρχονταν σε 400.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουλίου, 24.000 χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη. Ωστόσο, το Bloomberg εκτιμούσε 385.000 νέες αιτήσεις.

Σε εταιρικά νέα, η Comcast ανέφερε κέρδη για το β’ τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ρεκόρ νέων ευρυζωνικών συνδρομητών για το τρίμηνο. Στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 84 σεντς έναντι 67 σεντς που προέβλεπε το Refinitiv. Στα έσοδα ανακοίνωσε 28,55 δισ. δολάρια έναντι 27,18 δισ. δολαρίων που προέβλεπε το Refinitiv. Στους πελάτες διαδικτύου υψηλής ταχύτητας προσέθεσε 354.000 έναντι 270.000 που αναμένονταν σε μια έρευνα του StreetAccount. Τα έσοδα από τις καλωδιακές υπηρεσίες της Comcast έφτασαν τα 16 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 10,9% σε σχέση με πέρυσι. Η μετοχή της εταιρείας κερδίζει άνω του 2%.

Αύξηση 22% στις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Merck & Co, καθώς η ζήτηση για συνταγογραφούμενα φάρμακα ανακάμπτει μετά τη συρρίκνωση την περίοδο της πανδημίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι αρχίζει να βλέπει ανάκαμψη στις πωλήσεις ορισμένων προϊόντων, αν και πιο αργή από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως εξαιτίας της νέας έκρηξης κρουσμάτων. Οι πωλήσεις του Keytruda, που χρησιμοποιείται στις θεραπείες του καρκίνου, αυξήθηκαν 23% στα 4,2 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο των εκτιμήσεων των 4,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εννέα αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv. Η μετοχή της εταιρείας χάνει 0,64%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με 6,5% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία στο β' τρίμηνο - Μακριά από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

ΗΠΑ: Πτώση 24.000 στις νέες αιτήσεις επιδότησης ανεργίας

Comcast: Κέρδη κι έσοδα β' τριμήνου άνω των προσδοκιών - Ρεκόρ στους νέους πελάτες διαδικτύου

gazzetta
gazzetta reader insider insider