Διεθνή
29-07-2021 | 14:15

Αυξημένες 22% οι πωλήσεις της Merck, ανακάμπτει η ζήτηση φαρμάκων

Newsroom
Μοιράσου το
Merck
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αύξηση 22% στις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Merck & Co, καθώς η ζήτηση για συνταγογραφούμενα φάρμακα ανακάμπτει μετά τη συρρίκνωση την περίοδο της πανδημίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι αρχίζει να βλέπει ανάκαμψη στις πωλήσεις ορισμένων προϊόντων, αν και πιο αργή από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως εξαιτίας της νέας έκρηξης κρουσμάτων.

Οι πωλήσεις του Keytruda, που χρησιμοποιείται στις θεραπείες του καρκίνου, αυξήθηκαν 23% στα 4,2 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο των εκτιμήσεων των 4,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εννέα αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Παράλληλα, η εταιρεία αποκτά όλο και περισσότερες εγκρίσεις για τη χρήση του Keytruda, θέτοντάς το σε τροχιά να γίνει το φάρμακο με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο έως το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της GlobalData.

Τα τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν σχεδόν στο μισό, εξαιτίας ποσού 1,7 δισ. δολαρίων από την εξαγορά της Pandion καθώς και εξόδων που σχετίζονται με την ανάπτυξη φαρμάκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.