Ευρωπαϊκές αγορές: Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ηγήθηκαν των κερδών με άνοδο 2,3%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές αγορές: Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ηγήθηκαν των κερδών με άνοδο 2,3%
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο κατά 0.7%, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται των κερδών.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μία ημέρα με σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα και ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων από τη διήμερη συνάντηση της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο κατά 0.7%, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται των κερδών με άνοδο 2,3%. Στη Γερμανία ο DAX σημείωσε κέρδη 0,33% στις 15.570 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε ανοδικά 1,19% στις 6.609 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,29% στις 7.016 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο είχε άνοδο 0,70% στις 25.261 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων είχαν την προσοχή των επενδυτών στην Ευρώπη.

Με άνεση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη β' τριμήνου η Deutsche Bank, παρά την πτώση των εσόδων στον κρίσιμο βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής.

Η Barclays ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με τα κέρδη β' τριμήνου και αύξησε τις αποδόσεις για τους μετόχους, με τις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και μετοχών να συγκεντρώνουν έσοδα-ρεκόρ.

Η αυξανόμενη ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλε στην απότομη αύξηση των κερδών του β’ τριμήνου της Banco Santander, η οποία δήλωσε ότι είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους βασικούς της στόχους για το έτος.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν επίσης από τα νέα πως οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφτούν τη Βρετανία χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα.

Οι ανακοινώσεις της Fed για το τι θα αποφασίσει για την νομισματική της πολιτική, θα κρίνουν πολλά για την ψυχολογία των επενδυτών οι οποίοι περιμένουν να δουν ενδείξεις για το πότε η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα σημάνει την αύξηση των βασικών επιτοκίων, αρχίζοντας να «σφίγγει την στρόφιγγα» του χρήματος προς τις αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider