Διεθνή
28-07-2021 | 10:39

Banco Santander: Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και ακίνητα στη Βρετανία «εκτόξευσαν» τα κέρδη

Newsroom
Μοιράσου το
Banco Santander: Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και ακίνητα στη Βρετανία «εκτόξευσαν» τα κέρδη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η αυξανόμενη ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλε στην απότομη αύξηση των κερδών του β’ τριμήνου της Banco Santander, η οποία δήλωσε ότι είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους βασικούς της στόχους για το έτος.

Ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος ανέφερε καθαρά κέρδη 2 δισ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, σε σύγκριση με ζημίες άνω των 11 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Ana Botin, εκτελεστική πρόεδρος, δήλωσε την Τετάρτη ότι η τράπεζα απολαμβάνει «άλλο ένα πολύ ισχυρό τρίμηνο» και μετά από ένα παρόμοια θετικό πρώτο τρίμηνο, η τράπεζα αναμένει τον αρχικό στόχο της ετήσιας απόδοσης απτών ιδίων κεφαλαίων μεταξύ 9% και 10%.

Υπερδιπλασιασμός κερδών αλλά και επιφυλάξεις

Ο τριμηνιαίος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση, στα 11,3 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες επηρεάστηκαν από τον υψηλότερο πληθωρισμό, αλλά συνέχισαν να αυξάνονται πιο αργά από τα έσοδα, κατά 4%.

Οι αναλυτές και οι επενδυτές είναι σκεπτικοί για τη μακροχρόνια σύνδεση της Santander με την αγορά των ΗΠΑ, ειδικά καθώς οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές της όπως η BBVA και η HSBC μειώνουν τις δραστηριότητές τους εκεί. Ωστόσο, στη χώρα επετεύχθη το μεγαλύτερο υποκείμενο κέρδος μεταξύ όλων των βασικών αγορών της Santander κατά το α’ εξάμηνο του 2021.

Ο αμερικανικός καταναλωτικός βραχίονας της Santander είναι ένας από τους 10 κορυφαίους δανειστές για αγορές αυτοκινήτων της χώρας και οι αυξανόμενες τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα υπερδιπλασίασαν το υποκείμενο καθαρό κέρδος στα 1,3 δισ. ευρώ.

Εκτός από τις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Santander ήρθε το β’ τρίμηνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές στεγαστικών της χώρας, καθώς επωφελήθηκε από την ακμάζουσα αγορά ακινήτων. Η αγορά κατοικίας διατηρήθηκε πολύ καλύτερα από ό, τι αναμενόταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οι μηνιαίες συναλλαγές ακινήτων έφτασαν σε υψηλά επίπεδα τον περασμένο μήνα.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.