Deutsche Bank: Τα κέρδη τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις παρά τη συρρίκνωση των εσόδων της επενδυτικής τραπεζικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Τα κέρδη τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις παρά τη συρρίκνωση των εσόδων της επενδυτικής τραπεζικής
Με άνεση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη β' τριμήνου η Deutsche Bank, παρά την πτώση των εσόδων στον κρίσιμο βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής.

Με άνεση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη β' τριμήνου η Deutsche Bank, παρά την πτώση των εσόδων στον κρίσιμο βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής.

Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 692 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 328 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Παρά τα υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη, η γερμανική τράπεζα κατέγραψε πτώση 11% στα καθαρά έσοδα της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είχε συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της κερδοφορίας της δοκιμαζόμενης τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Πρόσφατα reports δείχνουν ότι η Deutsche Bank έχει χάσει μερίδιο αγοράς σε αυτόν τον τομέα τους τελευταίους μήνες.

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 6,2 δισ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο αριθμός των υπαλλήλων μειώθηκε στους 83.797 από 86.824 πέρυσι.

«Όλες οι μονάδες μας συνεισέφεραν στην αύξηση της κερδοφορίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO, Christian Sewing, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα τώρα «είναι να συνεχίσουμε με την πειθαρχημένη εκτέλεση του σχεδίου αναμόρφωσής μας, το ένα τρίμηνο μετά το άλλο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider