Δεύτερη μέρα κερδών για S&P 500, νέο ιστορικό υψηλό για Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη μέρα κερδών για S&P 500, νέο ιστορικό υψηλό για Nasdaq
wall street
Το Bitcoin επέστρεψε στην ανοδική του πορεία και ο προέδρος της Fed φαίνεται πως καθησύχασε τις αγορές. 

Λίγο πριν το νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq άγγιξε νέο ρεκόρ, καθώς το Bitcoin επέστρεψε στην ανοδική του πορεία και ο προέδρος της Fed φαίνεται πως καθησύχασε τις αγορές.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 68,61 μονάδες, στις 33.945,58, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,5% στις 4.246,44 μονάδες, με τον Nasdaq να διαγράφει τις απώλειες και να κερδίζει 0,8%, κλείνοντας στις 14.253,27 μονάδες.

Την άνοδο ενίσχυσαν και οι τεχνολογικές μετοχές, με τη Netflix να ενισχύεται 2,3%, ενώ Amazon, Facebook, Apple και Microsoft κέρδισαν τουλάχιστον 1%. Ακόμα και η μετοχή της Alphabet ενισχύθηκε, παρά την έρευνα που ξεκίνησε η Κομισιόν.

Κρατώντας «κλειστά τα χαρτιά» του για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την αμερικανική οικονομία ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ξεκίνησε τη διήμερη κατάθεσή του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

«Αναμένουμε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους των τελευταίων δεκαετιών, για το σύνολο του 2021», είπε, σημειώνοντας ότι «οι πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων μηνών έχουν γίνει έντονα αντιληπτές από την ομοσπονδιακή τράπεζα», ενώ σε αποστροφή του για το εάν ο δείκτης τιμών καταναλωτή επηρεάσει την απόφαση της Fed για αύξηση των βασικών επιτοκίων της, υποστήριξε ότι «θα περιμένουμε προτού προχωρήσουμε σε μια τέτοια ενέργεια».

Εξάλλου, την άποψη πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πρέπει να περιμένει μέχρι το φθινόπωρο για να λάβει αποφάσεις επί του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων και το εάν και πότε θα προχωρήσει σε μειώσεις των αγορών (tapering), εξέφρασε η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ.

Στο «μέτωπο» του Bitcoin, το κρυπτονόμισμα επανήλθε άνω των 32.000 δολαρίων, με άνοδο 0,2%, «μαζεύοντας» τις απώλειες που σημείωνε και το οδήγησαν σε πτώση υπό του επιπέδου των 30.000 δολαρίων, για πρώτη φορά εντός του 2021.

Στα εμπορεύματα, τα futures του αργού πετρελαίου κινήθηκαν με πτώση, μια ημέρα μετά το κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, καθώς δημοσιεύματα του Reuters και του Bloomberg αναφέρουν πως τα κράτη - μέλη του OPEC+ έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, ξεκινώντας από τον Αύγουστο.

Με απώλειες έκλεισε και ο χρυσός έπειτα από τα χθεσινά κέρδη και σημειώνοντας την 3η πτώση στις 4 τελευταίες μέρες διαπραγμάτευσης του.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η GameStop, η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών και μια από τις περισσότερο «καυτές» επιχειρήσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τη διαδικασία προσφοράς 5 εκατ. μετοχών, αντλώντας συνολικά 1,12 δισ. δολάρια.

Τέλος, στα μακροοικονομικά στοιχεία, πτώση για 4ο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Μάιο, σύμφωνα με την ένωση κτηματομεσιτών της χώρας, κινούμενες προς τα κάτω κατά 0,9% σε σχέση με τον Απρίλιο, ανερχόμενες συνολικά σε 5.8 εκατ. πωλήσεις ακινήτων, λίγο πάνω από τα προ-κορονοϊού επίπεδα. Σε ετήσιο επίπεδο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 44,6% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, όπου η αγορά ακινήτων είχε «παγώσει» λόγω του πρώτο lockdown που είχε επιβληθεί στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider