Πάουελ (Fed): Αισιοδοξία για την αμερικανική αγορά εργασίας - Αναμένει νέα αύξηση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ (Fed): Αισιοδοξία για την αμερικανική αγορά εργασίας - Αναμένει νέα αύξηση του πληθωρισμού
«Οι πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων μηνών έχουν γίνει έντονα αντιληπτές από την ομοσπονδιακή τράπεζα» δήλωσε ο διοικητής της Fed.

Κρατώντας «κλειστά τα χαρτιά» του για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την αμερικανική οικονομία τοποθετήθηκε ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης, Τζερόμ Πάουελ, ξεκινώντας τη διήμερη κατάθεση του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, στην Ουάσινγκτον.

Σχετικά με το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ των ΗΠΑ, ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι «αναμένουμε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους των τελευταίων δεκαετιών, για το σύνολο του 2021».

Μιλώντας για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας, ο Πάουελ ανέφερε πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα η δημιουργία θέσεων εργασίας δείχνει σημάδια ανάκαμψης και περιμένουμε πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί, καθώς θα βελτιώνεται η οικονομία της χώρας».

Σχολιάζοντας τα σημάδια ανόδου του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, ο Πάουελ δήλωσε ότι «οι πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων μηνών έχουν γίνει έντονα αντιληπτές από την ομοσπονδιακή τράπεζα», ενώ σε αποστροφή του για το εάν ο δείκτης τιμών καταναλωτή επηρεάσει την απόφαση της Fed για αύξηση των βασικών επιτοκίων της, υποστήριξε ότι «θα περιμένουμε προτού προχωρήσουμε σε μια τέτοια ενέργεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider