Μέστερ (Fed): Να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για αποφάσεις επί του tapering

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέστερ (Fed): Να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για αποφάσεις επί του tapering
Η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ θέλει να περιμένει περισσότερο σημάδια από την αγορά εργασίας για τη στάση της τράπεζας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την άποψη πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πρέπει να περιμένει μέχρι το φθινόπωρο για να λάβει αποφάσεις επί του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων και το εάν και πότε θα προχωρήσει σε μειώσεις των αγορών (tapering) εξέφρασε η επικεφαλής του παραρτήματος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, η Μέστερ δήλωσε πως θα ήθελε περισσότερα σημάδια για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας προτού ληφθεί απόφαση για το tapering.

«Είμαστε σε ένα καλό σημείο σχετικά με την πολιτική μας τώρα και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της οικονομίας μέσα στο καλοκαίρι» πρόσθεσε.

Η Μέστερ δεν είναι αυτή τη στιγμή μέλος της επιτροπής αποφάσεων της Fed, αλλά θα είναι το 2022, όταν και μερίδα επενδυτών αναμένει τις πρώτες αλλαγές της Fed στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και στην πολιτική επιτοκίων της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider