Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street, πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street, πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αυριανά οικονομικά στοιχεία.

Με μεικτά πρόσημα κινείται η συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, κάτι λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κατά τον Μάιο που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα.

Η πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία για τον Μάιο θα δώσει περισσότερα στοιχεία για το εάν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πρόκειται να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές της ισχύουσας νομισματικής της πολιτικής το επόμενο διάστημα. Ακόμα, τα δεδομένα για τον πληθωρισμό αναμένεται να προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος πληροφοριών για το πως εξελίσσεται η ανάκαμψη του αμερικανικού ΑΕΠ, ειδικότερα εν όψει της μετα-κορονοϊού εποχής.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,19% στις 34.534 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,02% στις 4.227 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,14% στις 13.943 μονάδες.

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ξεκίνησε σήμερα την 8ήμερη περιοδεία του στην Ευρώπη, την πρώτη μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του στις αρχές του 2021. Στο επίκεντρο της προσοχής των επαφών του Μπάιντεν τις επόμενες μέρες θα τεθούν οι εμπορικές συνομιλίες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, την είσοδο του στην αγορά των κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε το fund Victory Capital, με διαχείριση κεφαλαίων που ξεπερνούν τα 157 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποια μετοχή από τις FAANG συνεχίζει να «γράφει» υψηλά

gazzetta
gazzetta reader insider insider