Πρόβλεψη για bitcoin στα $100.000 - «Κι άλλες εταιρείες θα μιμηθούν την Tesla»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόβλεψη για bitcoin στα $100.000 - «Κι άλλες εταιρείες θα μιμηθούν την Tesla»

Υπερδιπλασιασμό της τιμής του bitcoin έως τα τέλη του έτους, ακόμη και στα 100.000 δολάρια, «βλέπει» ο Michael Novogratz, ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα Galaxy Digital, καθώς περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν το token για να πραγματοποιούν αγορές.

To bitcoin αναρριχήθηκε σήμερα σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από τα 48.000 δολάρια, λαμβάνοντας ώθηση από την ανακοίνωσε της Tesla πως θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα.

Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η εταιρεία επισήμανε ότι αγόρασε bitcoin «για μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να διαφοροποιηθούμε περαιτέρω και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση της ρευστότητάς μας». Επιπρόσθετα, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται bitcoin σε αντάλλαγμα για τα προϊόντα της. Αυτό καθιστά την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που δέχεται το bitcoin ως μέσο πληρωμών.

"Θα δείτε κάθε εταιρεία στην Αμερική να κάνει το ίδιο πράγμα", δήλωσε ο Novogratz σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg.

Διαβάστε επίσης:

Νέα ιστορικά υψηλά για Ethereum -πάνω από τα $48.000 για πρώτη φορά το Bitcoin

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider