Νέα ιστορικά υψηλά για Ethereum -πάνω από τα $48.000 για πρώτη φορά το Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ιστορικά υψηλά για Ethereum -πάνω από τα $48.000 για πρώτη φορά το Bitcoin

Το κρυπτονόμισμα Ethereum δημιουργεί άλλο ένα ορόσημο πάνω από τα 1.800 δολάρια, παίρνοντας μέρος στο ευρύτερο ράλι της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το πρωτοπόρο κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε άνοδο από την αρχή του χρόνου. Το προηγούμενο ρεκόρ στην τιμή του είχε επιτευχθεί μόλις στις 5 Φεβρουαρίου.

Ενώ η μέχρι τώρα άνοδος του είναι σημαντική, οι επενδυτές προσβλέπουν σε υψηλά πάνω από 2000 δολάρια, έως και τα 3000 δολάρια.

Η πρόσφατη άνοδος του Ethereum είναι μια καθυστερημένη αντανάκλαση της ανόδου που καταγράφει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το bitcoin, που αποτελεί βαρόμετρο για όλα τα ψηφιακά νομίσματα.

Ήδη, έχει ανακοινωθεί το λανσάρισμα μιας νέας εκδοχής του κρυπτονομίσματος, το Ethereum 2.0, αργότερα μέσα στο 2021.

Πάνω από τα 48.000 δολάρια το bitcoin

Το επίπεδο των 48.000 δολαρίων ξεπέρασε για πρώτη φορά το bitcoin, λαμβάνοντας ώθηση από την ανακοίνωσε της Tesla πως θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα.

Το bitcoin βρέθηκε να ενισχύεται έως και κατά 7,9% στα 48.216 δολάρια, προτού επιστρέψει μέρος των κερδών.

Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η εταιρεία επισήμανε ότι αγόρασε bitcoin «για μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να διαφοροποιηθούμε περαιτέρω και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση της ρευστότητάς μας». Επιπρόσθετα, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται bitcoin σε αντάλλαγμα για τα προϊόντα της. Αυτό καθιστά την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που δέχεται το bitcoin ως μέσο πληρωμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider