Tesla: Αγόρασε bitcοin $1,5 δισ. και θα το δεχτεί ως μέσο πληρωμών -Ερωτηματικά για τη συμπεριφορά του Μασκ στο Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αγόρασε bitcοin $1,5 δισ. και θα το δεχτεί ως μέσο πληρωμών -Ερωτηματικά για τη συμπεριφορά του Μασκ στο Twitter

Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η εταιρεία επισήμανε ότι αγόρασε bitcoin «για μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να διαφοροποιηθούμε περαιτέρω και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση της ρευστότητάς μας». Επιπρόσθετα, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται bitcoin σε αντάλλαγμα για τα προϊόντα της. Αυτό καθιστά την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που δέχεται το bitcoin ως μέσο πληρωμών.

Η κίνηση εγείρει άμεσα ερωτηματικά για τη συμπεριφορά του CEO Έλον Μασκ στο Twitter τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς θεωρήθηκε ότι με τις αναρτήσεις του έδωσε ώθηση στις τιμές κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin και το Dogecoin, ποστάροντας μηνύματα για αυτά και επομένως ενθαρρύνοντας περισσότερο κόσμο να τα αγοράσει.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης το bitcoin έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 44.155 δολάρια. Η μετοχή της Tesla σημειώνει κέρδη άνω του 2% προσυνεδριακά.

Σημειώνεται ότι η Tesla προειδοποιεί τους επενδυτές για αυξημένη μεταβλητότητα της τιμής του bitcoin, στην ανακοίνωση προς την SEC.

Η κίνηση της Tesla στο bitcoin συνιστά μια επένδυση που αντιστοιχεί σε σημαντικό ποσοστό της ρευστότητάς της. Η αυτοκινητοβιομηχανία διέθετε ρευστά διαθέσιμα και άλλα ισοδύναμα άνω των 19 δισ. δολαρίων στα τέλη του 2020.

Φωτογραφία: Getty/Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider