Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Απογειώθηκε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ο δείκτης Nasdaq στη Wall Street φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να ακολουθούν.

Οι επενδυτές έλαβαν ώθηση από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 33.000 στις 779.000 για την εβδομάδα μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, στα χαμηλότερα επίπεδα δηλαδή από το Νοέμβριο.

Από την άλλη, η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 σε μια σειρά από Πολιτείες των ΗΠΑ, ανησυχεί αρκετούς επενδυτές, ωστόσο υπερισχύει ακόμα η αισιοδοξία πως η οικονομία σύντομα θα ανακάμψει από τις ζημιές του κορονοϊού, όσο προχωρά η διαδικασία των εμβολιασμών.

Παράλληλα σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τουλάχιστον 42 εταιρειών, ανάμεσα τους μεγαθήρια όπως η Ford Motor, αλλά και η μητρική εταιρεία του Snapchat, Snap.

Δείκτες

Την Πέμπτη, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,09% στις 3.871 μονάδες, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,08% στις 31.055 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,23% στις 13.777 μονάδες.

Σε άλλες μετοχές, η φαρμακοβιομηχανία Merck υποχώρησε 1,65%, επηρεασμένη από την παραίτηση του CEO της Kenneth Frazier, μετά από 10 χρόνια στο τιμόνι της.

Άνοδο που ξεπέρασε το 3% κατέγραψε η Visa, η Travelers, και η American Express. Άλμα 5,31% σημείωσε και η μετοχή της Ebay, μετά τα καλύτερα του αναμενομένα αποτελέσματα τριμήνου της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider