Συνεχίζει ακάθεκτη η Wall Street στο ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει ακάθεκτη η Wall Street στο ανοδικό σερί

Παρά την πτώση της αμερικάνικης παραγωγικότητας κατά 4,8%, όπως καταγράφεται στο δ' τρίμηνο του 2020 και είναι η μεγαλύτερη από το μακρινό 1981, οι δείκτες της Wall Street συνεχίζουν την ανοδική τάση στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Το κλίμα στη Wall Street επηρεάζεται θετικά από τον αριθμό των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, τα οποία βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο.

Από την άλλη, η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 σε μια σειρά από Πολιτείες των ΗΠΑ, ανησυχεί αρκετούς επενδυτές, ωστόσο υπερισχύει ακόμα η αισιοδοξία πως η οικονομία σύντομα θα ανακάμψει από τις ζημιές του κορονοϊού, όσο προχωρά η διαδικασία των εμβολιασμών.

Την Πέμπτη αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τουλάχιστον 42 εταιρειών, ανάμεσα τους μεγαθήρια όπως η Ford Motor που κερδίζει περί τα 4% πάνω στη μετοχή της, αλλά και η μητρική εταιρεία του Snapchat, Snap, που κερδίζει λίγο κάτω από το 1%.

Δείκτες

Την Πέμπτη, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,35% στις 3.884 μονάδες, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,51% στις 30.881 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,45% στις 13.670 μονάδες.

Σε άλλες μετοχές, η φαρμακοβιομηχανία Merck χάνει σημαντικό έδαφος 2,08%, επηρεασμένη από την παραίτηση του CEO της Kenneth Frazier, μετά από 10 χρόνια στο τιμόνι της.

Άνοδο που ξεπερνά το 2% καταγράφει η American Express και η Visa.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider