Αγορές
11-01-2021 | 13:04

Γιατί η JP Morgan δίνει «buy» για τα ελληνικά ομόλογα

Γιατί η JP Morgan δίνει «buy» για τα ελληνικά ομόλογα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Αγορά» προτείνει για τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan, η οποία παραμένει θετική απέναντι στην Ελλάδα και στις αποδόσεις των εγχώριων τίτλων. Οι αναλυτές του οίκου συστήνουν long θέσεις στα ελληνικά 7ετή ομόλογα έναντι των πορτογαλικών, ενώ θεωρούν ότι το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε έκδοση 10ετούς ή 30ετούς ομολόγου στο προσεχές διάστημα. 

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ειδικά των 7ετών, είναι ελκυστικές αναφέρει η μεγάλη αμερικανική τράπεζα σε σχετική έκθεσή της, τονίζοντας επίσης ότι διαθέτουν ευνοϊκά επίπεδα προσφοράς έναντι της δυναμικής των αγορών της ΕΚΤ και καλές μακροοικονομικές προοπτικές.

Η Ελλάδα θα είναι ο μεγαλύτερος ωφελημένος του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι έχει καλές μακροοικονομικές προοπτικές, πράγμα θετικό σε συνδυασμό με το σταθερό πολιτικό περιβάλλον και τις πλάτες της ΕΚΤ. Όσον αφορά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, η JP Morgan βλέπει μεγάλη πιθανότητα συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων το 2021.

Πάντως, όπως λέει η JP Morgan με δεδομένο ότι η ελληνική αξιολόγηση απέχει 2-3 βαθμίδες από την επενδυτική κατηγορία, υπάρχουν μικρές πιθανότητες η έξοδος από τη junk βαθμίδα να γίνει μέσα στο 2021. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο 2022 και όχι φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.