Pantelakis: Συνέχεια στο «ράλι» των τραπεζών - Στα top picks ΕΤΕ, Alpha

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pantelakis: Συνέχεια στο «ράλι» των τραπεζών - Στα top picks ΕΤΕ, Alpha
Η Χρηματιστηριακή δίνει αυξημένες τιμές στόχους για τις τράπεζες με σύσταση overweight για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

Συνέχεια στο «ράλι» των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναμένει η Pantelakis Χρηματιστηριακή καθώς η ορμή προς τις value μετοχές ευνόει τον κλάδο, ενώ οι κίνδυνοι υποχωρούν.

Η Χρηματιστηριακή δίνει αυξημένες τιμές στόχους για τις τράπεζες με σύσταση overweight για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank, ενώ ουδέτερη σύσταση δίνει για την Τράπεζα Πειραιώς. Έτσι για την Alpha Bank η τιμή στόχο διαμορφώνεται στα 1,45 ευρώ, για την ΕΤΕ στα 3,20 ευρώ, στα 0,80 ευρώ για τη Eurobank και στα 1,40 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς με περιθώριο ανόδου 12%.

Παράλληλα, η Pantelakis τοποθετεί στα top trades τους τίτλους της Εθνικής και της Alpha με την τελευταία να αντικαθιστά τη Eurobank καθώς όπως εκτιμά διατηρεί ένα καλύτερο προφίλ ανταμοιβής κινδύνου, δηλαδή μια πολύ φθηνότερη αποτίμηση P/B με μειωμένους κινδύνους μετά το Galaxy. Από την άλλη η ΕΤΕ θα μειώσει το discount με τη Eurobank σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια, καθώς το project Frontier θα την αφήσει με παρόμοιο (αν όχι χαμηλότερο) δείκτη NPE και ισχυρότερα κεφάλαια.

Όπως επισημαίνει η Pantelakis τα ανανεωμένα σχέδια NPE (Μάρτιος), το κλείσιμο των εκκρεμών τιτλοποιήσεων (α' εξάμηνο), τα stress tests (τέλη Ιουλίου) και η άρση των αναστολών πληρωμής δανείων θα διατηρήσει το βλέμμα των επεδυτών στις τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider