Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στον προεδρικό θώκο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στον προεδρικό θώκο
Η αγορά έδειξε να τραβάει το πόδι από το γκάζι μετά το «ράλι» που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδρίασεις.

Μάζεψε τις αρχικές απώλειες που κατέγραψε η Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης την Παρασκευή, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Η αγορά έδειξε να τραβάει το πόδι από το γκάζι μετά το «ράλι» που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδρίασεις.

Ολοένα και πιο κοντά προς τον Λευκό Οίκο βαδίζει ο Τζο Μπάιντεν, έχοντας πλέον προβάδισμα 264 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων, απέχοντας μια «ανάσα» από τον μαγικό αριθμό 270. Ο Τζο Μπάιντεν πήρε το πάνω χέρι στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνιας, κάνοντας μια τεράστια ανατροπή. Παράλληλα ο Μπάιντεν κέρδισε σήμερα περισσότερο έδαφος σε βάρος του Τραμπ και στην πολιτεία της Τζόρτζια μερικές ώρες αφού ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι «κλέβουν» την εκλογή του.

Στην Πενσιλβάνια, η οποία έχει 20 εκλέκτορες, ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά με 5.587 ψήφους, με την εννσωμάτωση να προσεγγίζει το 95% των συνολικών ψήφων.

Έτσι ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα.

Από την άλλη, το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι προεδρικές εκλογές «δεν έχουν τελειώσει», τη στιγμή που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται προ των πυλών του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 638.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, με το ποσοστό της ανεργίας να καταγράφει πτώση στο 6,9%.

Δείκτες

Ειδικότερα, την Παρασκευή, ο Dow Jones κατέγραψε οριακές απώλειες 0,24% στις 28.323 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε οριακή πτώση 0,03% στις 3.509 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,04% στις 11.895 μονάδες. Την Πέμπτη, ο Dow Jones κέρδισε 542 μονάδες σε μια μέρα, καταγράφοντας άνοδο 1,95% στις 28.390 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,94% στις 3.510 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,59% στις 11.890 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider