Εκλογές ΗΠΑ: Μεγάλη ανατροπή από Μπάιντεν - Πήρε το πάνω χέρι στην Πενσιλβάνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Μεγάλη ανατροπή από Μπάιντεν - Πήρε το πάνω χέρι στην Πενσιλβάνια
Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα.

Ολοένα και πιο κοντά προς τον Λευκό Οίκο βαδίζει ο Τζο Μπάιντεν, έχοντας πλέον προβάδισμα 264 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων, απέχοντας μια «ανάσα» από τον μαγικό αριθμό 270.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τζο Μπάιντεν πήρε το πάνω χέρι στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνιας, κάνοντας μια τεράστια ανατροπή. Παράλληλα ο Μπάιντεν κέρδισε σήμερα περισσότερο έδαφος σε βάρος του Τραμπ και στην πολιτεία της Τζόρτζια μερικές ώρες αφού ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι «κλέβουν» την εκλογή του.

Στην Πενσιλβάνια, η οποία έχει 20 εκλέκτορες, ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά με 5.587 ψήφους, με την εννσωμάτωση να προσεγγίζει το 95% των συνολικών ψήφων.

Έτσι ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα.

Από την άλλη, το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι προεδρικές εκλογές «δεν έχουν τελειώσει», τη στιγμή που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται προ των πυλών του Λευκού Οίκου.

«Αυτές οι εκλογές δεν τελείωσαν. Οι λανθασμένες προβλέψεις που ανακηρύσσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν βασίζονται σε αποτελέσματα τα οποία απέχουν πολύ από το να είναι τα τελικά σε τέσσερις Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ματ Μόργκαν, ένα στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ.

Κανένα μεγάλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει ανακηρύξει νικητή τον Μπάιντεν μέχρι στιγμής.

insider

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider