ΙΣΑ: Ικανοποιήθηκε το αίτημα για εκπρόσωπους των ιατρικών Συλλόγων, στα ΔΣ των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

Newsroom
Μοιράσου το
ΙΣΑ: Ικανοποιήθηκε το αίτημα για εκπρόσωπους των ιατρικών Συλλόγων, στα ΔΣ των Νοσοκομείων του ΕΣΥ
«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα μπορούν πλέον να έχουν λόγο για τα σημαντικά ζητήματα των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή του, για την υλοποίηση του αιτήματος του, αναφορικά με την ενεργό συμμετοχή εκπροσώπου του ΙΣΑ, στο ΔΣ των Δημοσίων Νοσοκομείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη διάταξη του άρθρου 112 του Ν. 5034/2023 «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ”», εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», ορίζεται ότι τα Νοσοκομεία διοικούνται από ενιαίο συλλογικό όργανο Διοίκησης, στη σύνθεση του οποίου συμμετέχει υποχρεωτικά ένας εκπρόσωπος του ιατρικού συλλόγου, στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου εδρεύει η οργανική μονάδα έδρας, ο οποίος ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα μπορούν πλέον να έχουν λόγο για τα σημαντικά ζητήματα των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ, την επίλυση των προβλημάτων τους, την ορθή ιατρική πρακτική και την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.