Υγεία
25-10-2021 | 09:41

Γκάγκα: Προσπάθεια για να φέρουμε προσωπικό στο ΕΣΥ - Ανησυχία για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Μοιράσου το
Γκάγκα: Προσπάθεια για να φέρουμε προσωπικό στο ΕΣΥ - Ανησυχία για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Γίνεται προσπάθεια να φέρουμε  συναδέλφους στο σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες  που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο ενώ για περιστατικά Covid ενισχυόμαστε και από το ιδιωτικό τομέα  δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα εξέφρασε ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας πως θα ήθελε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.

Αναφορικά με την ένταση της εκστρατείας ενημέρωσης του εμβολιασμού  σε περιοχές  που παρουσιάζουν χαμηλή κάλυψη είπε ότι προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα  από μια σωστή ενημέρωση και ανέφερε ότι αν υπάρχουν  καλύτερες προτάσεις από τους τρόπους που χρησιμοποιούνται σήμερα  θα ήθελε πολύ να τις ακούσει.

«Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και μία κοινή φωνή από όλους», υπογράμμισε η υπουργός.

Μέσα στην εβδομάδα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας όπου γιατροί θα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό, ενώ θα υπάρξει και ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο έτσι ώστε να διευκολύνονται τα ραντεβού όπου υπάρχει πρόβλημα.

Καλά προχωρά ο εμβολιασμός στα παιδιά άνω των 12 ετών όπως επίσης και η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλες τις ηλικίες, σχολίασε η κ. Γκάγκα.

Μας στενοχωρεί το φαινόμενο αρνητών διασωλήνωσης, πρόσθεσε. Είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή  ένα σύνολο προβλημάτων. Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος, με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση  με αυτό κάθε αυτό το εμβόλιο, επεσήμανε η κ. Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.