Ο Θ. Πλεύρης έκανε δεκτή την παραίτηση του Π. Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Θ. Πλεύρης έκανε δεκτή την παραίτηση του Π. Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ
Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που "παίζουν" για την αντικατάστασή του είναι ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ και νυν συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής, Πάνος Ευσταθίου, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και το ΕΚΠΑ Θεοκλής Ζαούτης και η καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Παγώνα Λάγιου. Ο κ. Ζαούτης και η κ. Λάγιου είναι και μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider