Υγεία
02-07-2021 | 10:41

M. Γκάγκα: Νέοι, μη εμβολιασμένοι, σχεδόν στο σύνολό τους, όλες οι νέες εισαγωγές

Newsroom
Μοιράσου το
M. Γκάγκα: Νέοι, μη εμβολιασμένοι, σχεδόν στο σύνολό τους, όλες οι νέες εισαγωγές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Όλες οι καινούργιες μας εισαγωγές στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι νέοι, μη εμβολιασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους», επισήμανε στον ΣΚΑΪ η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα. «Έχουμε λίγους αρρώστους που νοσηλεύουμε δεν έχουμε πληρότητα, ελπίζω να μείνει έτσι», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι κάποιοι έχουν κάνει την πρώτη δόση. 

«Είχαμε ελάχιστους σε όλη την επικράτεια που μπήκαν με δυο δόσεις, αλλά είχαν όλοι ανοσιολογικά προβλήματα πολύ σοβαρά, αλλιώς δε βλέπουμε εμβολιασμένους», σημείωσε ακόμη η πνευμονολόγος. 

Όπως επισήμανε, σε αυτή τη φάση νοσούν πολύ περισσότερο νέοι άνθρωποι 20αρηδες με 40αρηδες που δε βλέπαμε με αυτή την αναλογία σε προηγούμενες φάσεις.

Από πλευράς του, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι η μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα στα παιδιά. Μπορεί να μην έχουν τόσο υψηλή θνητότητα όπως οι υπερήλικες, παρ' όλα αυτά πολλά παιδιά νοσηλευτήκαν και γύρισε σε Καβασάκι ένα με έναμιση μήνα αργότερα επισήμανε. Το παιδί, εξήγησε, μπορεί να παρουσιάσει το σύνδρομο, που τα συμπτώματά του είναι υψηλός πυρετός και πολυοργανική ανεπάρκεια. «Όλα τα παιδιά θα νοσήσουν τον επερχόμενο χειμώνα με ανοιχτές τις τάξεις, ή θα νοσήσουν ή θα εμβολιαστούν» εκτίμησε ο κ. Ανδρέου, ξεκαθάρισε ωστόσο πως οι ρυθμιστικές αρχές θα αποφασίσουν. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.