Υγεία
09-06-2021 | 12:17

ΠΦΣ για self tests:Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο

Newsroom
Μοιράσου το
ΠΦΣ για self tests:Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το βάρος που ανέλαβαν τα φαρμακεία, προκειμένου να συμβάλουν στη διαχείριση της επιδημίας κορονοϊού με τη δωρεάν διάθεση των self tests αναφέρεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με ανακοίνωσή του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας. 

Παράλληλα, τονίζει ότι οι φαρμακοποιοί τήρησαν τις δεσμεύσεις τους στο ακέραιο, επισημαίνοντας ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση του ΠΦΣ για τη λήξη της συμφωνίας μεταξύ φαρμακοποιών-κυβέρνησης αναφορικά με τη δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία και την παράταση που έδωσαν οι φαρμακοποιοί προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα, ο Υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων, την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει το εγχείρημα μέσω άλλων διαύλων.

Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των φαρμακοποιών, καθώς το σύμφωνο συνεργασίας που είχαν υπογράψει, είχε ως βασικό όρο τη διάθεσή τους αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κλάδος μας ανέλαβε τη δωρεάν διάθεση των Self tests  από τα φαρμακεία με υψηλό κόστος χρόνου και εξαντλητικής προσωπικής εργασίας για να στηρίξει την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Η συμφωνία που υπογράψαμε με τους αρμόδιους  υπουργούς της Κυβέρνησης προέβλεπε την υλοποίηση του  έργου αυτού μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας και βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία των πολιτών  και ιδιαίτερα των μαθητών, με ισχυρή πλειοψηφία αποφάσισε την ολιγοήμερη συνέχιση της διάθεση των δωρεάν Self test μέχρι τις 19 Ιουνίου 2021. Την απόφαση αυτή του ΔΣ του ΠΦΣ οφείλουμε όλοι να την τηρήσουμε. 

Με τον τρόπο αυτό καλύπτουμε τις ανάγκες για την διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, ημερομηνία που είχε ορίσει νομοθετικά η Κυβέρνηση για την διάθεση τους.

Σε σχέση με την Κυβέρνηση θα πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς από την πλευρά μας τηρήσαμε στο ακέραιο την μεταξύ μας συμφωνία. Έτσι και η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση από την πλευρά της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της επίσης στο ακέραιο".
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.