Ιταλία: Ξεκινά η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Υγεία με θέμα την αντιμετώπιση των πανδημιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Ξεκινά η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Υγεία με θέμα την αντιμετώπιση των πανδημιών
Οι εργασίες της διάσκεψης θα αρχίσουν στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις έξι το απόγευμα.

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, η χώρα του οποίου έχει την προεδρία της Ομάδας των Είκοσι (G20), είναι οι δύο οικοδεσπότες της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Υγεία που πραγματοποιείται σήμερα από τη Ρώμη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν 20 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι χωρών, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και φορείς δημόσιας και ιδιωτικής υγείας. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η μελλοντική προστασία της παγκόσμιας υγείας μέσω πολυμερούς συνεργασίας, με τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ ως κινητήρια δύναμη.

Οι συμμετέχοντες θα υιοθετήσουν τη λεγόμενη «Διακήρυξη της Ρώμης», η οποία θα θεσπίζει κατευθυντήριες αρχές για την καθοδήγηση της παγκόσμιας αντίδρασης σε μελλοντικές πανδημίες, όπως η παγκόσμια αύξηση της παραγωγής εμβολίων και η καθολική και δίκαιη πρόσβαση σε αυτά ως, «παγκόσμια δημόσια αγαθά».

Στη Διακήρυξη της Ρώμης αναμένεται να δοθεί έμφαση στην ανάγκη να υιοθετηθούν στο μέλλον βιώσιμες και προσβάσιμες στρατηγικές για την διαχείριση των μεγάλων υγειονομικών προβλημάτων με τα οποία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη στο μέλλον η παγκόσμια κοινότητα.

«Θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η υγειονομική ασφάλεια, να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας, αλλά και η ικανότητά μας να αναμετρηθούμε στο μέλλον με τις όποιες υγειονομικές κρίσεις, πάντα μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider