Έσπασε το «φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων η Alphabet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασε το «φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων η Alphabet
Η Alphabet, μητρική της Google, έγινε η τέταρτη εταιρεία στην ιστορία με χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Μέλος στο ολιγάριθμο «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων» έγινε η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η οποία είναι η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Guardian, η μητρική εταιρεία της Google είχε κεφαλαιοποίηση 993 δισ. δολάρια τη Δευτέρα 13/1 και οι αναλυτές ανέμεναν πως σύντομα θα ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

Χρειάστηκαν μόλις λίγες ημέρες και έτσι, την Πέμπτη, η Alphabet απέκτησε την «κάρτα μέλους» σε αυτό το κλαμπ, χάρτη στην άνοδο της χρηματιστηριακής της αξίας κατά 8 δισ. δολάρια.

Σήμερα, οι μετοχές της εταιρείας έχουν αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data, ο «γίγαντας» της Σίλικον Βάλεϊ κατέγραψε άνοδο από τα 900 δισ. δολάρια στο 1 τρισ. δολάρια σε μόλις 47 ημέρες συνεδρίασης.

Το «κλαμπ» του 1 τρισ. δολαρίων

Η Apple έγινε η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2018 και από τότε η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει τα 1,37 τρισ. δολάρια.

Τον Απρίλιο του 2019, έγινε «μέλος» και η Microsoft, ενώ ακολούθησε και η Amazon το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Όμως η Amazon δεν κατάφερε να μείνει αναμεσά τους για πολύ, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία «έπεσε» στα 940 δισ. δολάρια.

Η Alphabet είναι προγραμματισμένο να δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της στις 3 Φεβρουαρίου, κάτι που αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο και να «σπρώξει» ανοδικά την τιμή της μετοχής της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider