Μέλος στο ολιγάριθμο «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων» έγινε η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η οποία είναι η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Guardian, η μητρική εταιρεία της Google είχε κεφαλαιοποίηση 993 δισ. δολάρια τη Δευτέρα 13/1 και οι αναλυτές ανέμεναν πως σύντομα θα ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

Χρειάστηκαν μόλις λίγες ημέρες και έτσι, την Πέμπτη, η Alphabet απέκτησε την «κάρτα μέλους» σε αυτό το κλαμπ, χάρτη στην άνοδο της χρηματιστηριακής της αξίας κατά 8 δισ. δολάρια. 

Σήμερα, οι μετοχές της εταιρείας έχουν αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data, ο «γίγαντας» της Σίλικον Βάλεϊ κατέγραψε άνοδο από τα 900 δισ. δολάρια στο 1 τρισ. δολάρια σε μόλις 47 ημέρες συνεδρίασης.

Το «κλαμπ» του 1 τρισ. δολαρίων

Η Apple έγινε η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2018 και από τότε η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει τα 1,37 τρισ. δολάρια.

Τον Απρίλιο του 2019, έγινε «μέλος» και η Microsoft, ενώ ακολούθησε και η Amazon το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Όμως η Amazon δεν κατάφερε να μείνει αναμεσά τους για πολύ, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία «έπεσε» στα 940 δισ. δολάρια.

Η Alphabet είναι προγραμματισμένο να δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της στις 3 Φεβρουαρίου, κάτι που αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο και να «σπρώξει» ανοδικά την τιμή της μετοχής της.