Η Alphabet είναι ο επόμενος τεχνολογικός γίγαντας που ετοιμάζεται να γίνει μέλος στο «κλαμπ» της Σίλικον Βάλεϊ, με τις εταιρείες που η χρηματιστηριακή τους αξία αγγίζει το 1 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Guardian, η μητρική εταιρεία της Google είχε κεφαλαιοποίηση 993 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και οι αναλυτές αναμένουν πως σύντομα θα ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

Αν όντως συμβεί αυτό, η Alphabet θα γίνει μέλος ενός κλαμπ με πολύ λίγα μέλη.

Το «κλαμπ» του 1 τρισ. δολαρίων

Η Apple έγινε η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2018 και από τότε η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει τα 1,37 τρισ. δολάρια.

Τον Απρίλιο του 2019, έγινε «μέλος» και η Microsoft, ενώ ακολούθησε και η Amazon το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Όμως η Amazon δεν κατάφερε να μείνει αναμεσά τους για πολύ, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία «έπεσε» στα 940 δισ. δολάρια.

Η Alphabet είναι προγραμματισμένο να δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της στις 3 Φεβρουαρίου, κάτι που αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο και να «σπρώξει» ανοδικά την τιμή της μετοχής της.