Πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Alphabet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Alphabet
Η Alphabet αναμένεται να γίνει μέλος ενός κλαμπ με πολύ λίγα μέλη!

Η Alphabet είναι ο επόμενος τεχνολογικός γίγαντας που ετοιμάζεται να γίνει μέλος στο «κλαμπ» της Σίλικον Βάλεϊ, με τις εταιρείες που η χρηματιστηριακή τους αξία αγγίζει το 1 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Guardian, η μητρική εταιρεία της Google είχε κεφαλαιοποίηση 993 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και οι αναλυτές αναμένουν πως σύντομα θα ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

Αν όντως συμβεί αυτό, η Alphabet θα γίνει μέλος ενός κλαμπ με πολύ λίγα μέλη.

Το «κλαμπ» του 1 τρισ. δολαρίων

Η Apple έγινε η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2018 και από τότε η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει τα 1,37 τρισ. δολάρια.

Τον Απρίλιο του 2019, έγινε «μέλος» και η Microsoft, ενώ ακολούθησε και η Amazon το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Όμως η Amazon δεν κατάφερε να μείνει αναμεσά τους για πολύ, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία «έπεσε» στα 940 δισ. δολάρια.

Η Alphabet είναι προγραμματισμένο να δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της στις 3 Φεβρουαρίου, κάτι που αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο και να «σπρώξει» ανοδικά την τιμή της μετοχής της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider