Κικίλιας: Συγχαρητήρια στους 1ους πτυχιούχους του Τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Παν. Αιγαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Συγχαρητήρια στους 1ους πτυχιούχους του Τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Παν. Αιγαίου
Ο υπουργός Τουρισμού συνεχάρη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου για την σημαντική, όπως ανέφερε, δουλειά που γίνεται στην εκπαίδευση των νέων.

«Ο τομέας του τουρισμού αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια της διαδικτυακής του συμμετοχής, σήμερα, στην τελετή καθομολόγησης των πρώτων πτυχιούχων του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο. Και προσέθεσε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση στη ζήτηση αγοράς εργασίας στον τομέα του τουρισμού και στα συναφή επαγγέλματα που εμπλέκονται με τον κλάδο. Σημείωσε δε τη σημασία της ύπαρξης, πλέον, ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Τουρισμού συνεχάρη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου για την σημαντική, όπως ανέφερε, δουλειά που γίνεται στην εκπαίδευση των νέων, υπογραμμίζοντας ότι τα σωστά εκπαιδευμένα στελέχη είναι απαραίτητα στον τομέα του τουρισμού.

Εκτός από τα πτυχία στους αποφοίτους του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, δόθηκαν διπλώματα στους αποφοίτους του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Στρατηγικής και Διοίκησης Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η τελετή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσής Βιτσιλάκη, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας που, όπως είπε, αποτελεί γιορτή, καθώς τιμήθηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Η ίδια τόνισε την μάχη που έδωσαν καθηγητές προκειμένου να συσταθεί το τμήμα, που πλέον έχει αποδειχθεί χρήσιμο για την κοινωνία αλλά και τον επιχειρηματικό και τουριστικό κλάδο.

Με την σειρά του ο πρόεδρος του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Θ. Σταυρινούδης, ανέφερε ότι η επανίδρυση του τμήματος το 2017 και η λειτουργία του δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, ωστόσο η σημερινή ημέρα αποφοίτησης ήταν ο βασικός στόχος.

Μάλιστα, ο κ. Σταυρινούδης ανέφερε στην ομιλία του, ότι το τμήμα θα υπηρετεί την ανάπτυξη των ακαδημαϊκών πολιτών με στόχο την εξέλιξη του τόπου. «Είμαστε εμείς για να υπηρετούμε την δική σας εξέλιξη και ανάπτυξη. Μέσα από την δική σας ανάπτυξη υπηρετούμε την ανάπτυξη του τόπου και της κοινωνίας. Είμαστε εδώ στην κοιτίδα των επιστημονικών και τουριστικών σπουδών στην Ελλάδα. Η επιστήμη του Τουρισμού ξεκίνησε από εδώ» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider