Κλειστά έμειναν 8 στα 10 ξενοδοχεία στους Δελφούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστά έμειναν 8 στα 10 ξενοδοχεία στους Δελφούς
Άμεσα και στοχευμένα μέτρα ζητούν οι ξενοδόχοι

«Δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή των Δελφών η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών «Φοίβος-Απόλλων», αφού το 80% των επιχειρήσεων δεν άνοιξαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της ισχνής ζήτησης που καταγράφηκε μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ένωσης, τα ξενοδοχεία που κατάφεραν να ανοίξουν την φετινή τουριστική χρονιά ήταν ελάχιστα και τα επίπεδα πληρότητας ακόμα και γι' αυτούς που επέλεξαν να ανοίξουν κυμάνθηκαν στο 10% τους μήνες Ιούλιο - Σεπτέμβριο.

Μάλιστα η πλειονότητα των εν λόγω μονάδων ήταν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό, γι αυτό και επέλεξαν να λειτουργήσουν.

Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς έσοδα τους τελευταίους οκτώ μήνες «υπάρχει άμεση ανάγκη για την λήψη στοχευμένων μέτρων που αφορούν συγκεκριμένα την Κοινότητα των Δελφών προκειμένου να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο δεκάδες επιχειρήσεις και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας» τονίζει η Ένωση.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητά από τους αρμόδιους φορείς την λήψη αμέσων στοχευμένων μέτρων όπως:

  • Ενίσχυση με την μορφή της επιχορήγησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ειδικά για τουριστικές επιχειρήσεις της κοινότητας των Δελφών
  • Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις από τον Δήμο Δελφών για το 2020.
  • Χρηματοδότηση τουριστικής καμπάνιας από το Υπουργείο Τουρισμού για την περιοχή των Δελφών
  • Ένταξη της κοινότητας Δελφών στις πληττόμενες περιοχές από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider