Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια
Φωλιασμένο σε ένα σκηνικό ασύγκριτης ομορφιάς, το Grand Forest Metsovo ήρθε πριν λίγα χρόνια για να απογειώσει τα standards της φιλοξενίας στο πιο ατίθασο κομμάτι της Ηπείρου. Το insider.gr βρέθηκε εκεί και... βίωσε ανεπανάληπτες αναμνήσεις.

«Καλοκαίρι και θάλασσα πάνε μαζί;». Όχι απαραίτητα, αν έχεις περάσει ένα αξέχαστο τριήμερο στο Grand Forest Metsovo, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων μια ανάσα από το μαγευτικό Μέτσοβο.

Φωλιασμένο σε ένα σκηνικό ασύγκριτης ομορφιάς, στην κορυφή ενός βουνού που μοιάζει… ως ο δικός σου επίγειος παράδεισος αλλά και που σίγουρα σε κάποια άλλη εποχή θα επέλεγαν ακόμη και οι Θεοί για τόπο κατοικίας τους, το Grand Forest Metsovo των 8 κτηρίων, των 62 σουιτών και των ατμοσφαιρικών σαλονιών της αλπικής εξοχής, ήρθε πριν λίγα χρόνια για να απογειώσει τα standards της φιλοξενίας στο πιο ατίθασο κομμάτι της Ηπείρου.

Σε ένα τοπίο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ομορφιά και τη χάρη της Ελβετίας, γίνεσαι… ένα με τη φύση αλλά και την πολυτέλεια, καθώς η τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική αποκτά νέα διάσταση μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση. Γκρίζα κεραμίδια, πέτρινες προσόψεις, ογκώδη δοκάρια και η «so british» εσωτερική διακόσμηση προσδίδουν στο ξενοδοχείο την απαραίτητη ατμόσφαιρα ενός μοναδικού σαλέ στις πλαγιές του βουνού.

insider

 

Βυθισμένο κυριολεκτικά στο πράσινο, μόλις λίγα λεπτά από το γραφικό και γεμάτο ιστορία Μέτσοβο - και σε απόσταση «βολής» από τα τρία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής - το Grand Forest Metsovo είναι ένας ιδανικός προορισμός τεσσάρων εποχών, αλλά και μια ευκαιρία να γευτείτε τα… απωθητικά του στρες, όπως «σάουνα», «χαμάμ», «βουτιά στην εσωτερική θερμαινόμενη ή στην εξωτερική πισίνα», «χαλαρωτικό μασάζ».

Ακόμη όμως και για τα πιο ανήσυχα πνεύματα, το ξενοδοχείο προσφέρει πρόσβαση σε μοναδικές εμπειρίες, όπως κυνήγι άγριας τρούφας, εξερεύνηση της Βάλια Κάλντα, γευσιγνωσία των απολαυστικών κρασιών της περιοχής, πικ νικ στις όχθες της λίμνης του Μετσόβου.

insider

 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το Grand Forest Metsovo άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του  2013, μετά από 20 χρόνια συλλογικών προσπαθειών και με την «υπογραφή» της οικογένειας Μπαρμπαγιάννη. Βασικός οραματιστής ο Θέμης Μπαρμπαγιάννης.

Το πολυτελές και συνάμα παραδοσιακό ξενοδοχείο αποτελείται από μόλις 10.000 τετραγωνικά μέτρα σε μια συνολική έκταση 2 τ.χιλ. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του αντανακλούν σκόπιμα τη φύση μέσα από τα υλικά, τα μοτίβα, τα σχέδια και τη διαχείριση που είναι φιλική προς τα γύρω χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά από τη φιλοξενία», δηλώνει στο insider.gr, η Έλλη, κόρη του Θέμη Μπαρμπαγιάννη. Είναι μόλις 29 χρονών, αλλά «τρέχει» το ξενοδοχείο σαν να… ήξερε από πάντα να το κάνει. Μοιάζει γεννημένη για αυτό.

insider

Τοπικό αρχιτεκτονικό στυλ με σύγχρονες πινελιές

To Grand Forest Metsovo αποτελείται από 62 πολυτελείς σουίτες και βρίσκεται στην καρδιά ενός πευκοδάσους, ενώ προσφέρει υπέροχη θέα στις κορυφές της Πίνδου και την ατμοσφαιρική παλιά πόλη του Μετσόβου, από όλες τις γωνίες.

Το ξενοδοχείο προάγει την τοπική αρχιτεκτονική με ένα σύγχρονο twist. Αποτελείται από 8 κλιμακωτά κτήρια με πέτρινες στέγες, πέτρινες προσόψεις και ογκώδη ξύλινα δοκάρια, ενώ προσφέρει μια ατμόσφαιρα χειμερινού σαλέ με μια φιλόξενη, ζεστή αίσθηση.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

  • 10 Junior σουίτες με θέα στον κήπο
  • 22 σουίτες με θέα στο βουνό
  • 16 Superior σουίτες με τζάκι και θέα στο βουνό
  • 8 Panorama σουίτες με τζάκι και πανοραμική θέα 180°
  • 6 Grand Forest σουίτες με τζάκι και ξεχωριστό καθιστικό

Εγκαταστάσεις που σε… ταξιδεύουν

Εξωτερική πισίνα υπερχείλισης: Βυθιστείτε στην εκπληκτική θέα και αναπνεύστε τον αναζωογονητικό βουνίσιο αέρα της Ηπείρου από την εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης.

Εστιατόρια και μπαρ: Απολαύστε τα σύγχρονα τοπικά πιάτα, τοπικά ποτά και εκπληκτική θέα από το όμορφο εστιατόριο και το λόμπι.

insider

 

Fontus Spa: Ανακαλύψτε την ηρεμία πέρα ​​από κάθε σύγκριση στο Fontus Spa, όπου η ευεξία προσφέρεται απλόχερα σε ένα κομψό περιβάλλον.

insider

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, σαλόνι ομορφιάς, κατάστημα δώρων, γυμναστήριο, παιδότοπο, αίθουσες εκδηλώσεων.

Ώρα για… περιπέτεια

Κατά τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μπορείτε να διεγείρετε την περιπετειώδη πλευρά σας με εμπειρίες και δραστηριότητες που θα θυμάστε για μια ζωή, όπως:

  • το κυνήγι άγριας τρούφας
  • εκδρομές που θα γεννήσουν ευχάριστες και αξέχαστες αναμνήσεις
  • ποδηλασία βουνού.

insider

 

Μια νέα εποχή - μια νέα αρχή

Ακόμα και σε αυτή την περίοδο, τη γεμάτη πρωτόγνωρες για όλους προκλήσεις, το Grand Forest Metsovo θέτει ως ύψιστη προτεραιότητά του την ευημερία και ασφάλεια των επισκεπτών, των συνεργατών και των υπαλλήλων του, παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών και φροντίδας.

Στα ήδη σχολαστικά πρωτόκολλα καθαριότητας και υγιεινής, προστέθηκαν επιπλέον μέτρα και συγκεκριμένα:

- Όλα τα μέλη της ομάδας λαμβάνουν συνεχή εκπαίδευση αναφορικά με τα πρότυπα υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και προχωρημένη εκπαίδευση ειδικά για τον λειτουργικό τους τομέα.

-Οι διαδικασίες που ακολουθούνται από όλα τα μελή της ομάδας του Grand Forest Metsovo, διασφαλίζουν τακτικό καθαρισμό.

-Το ξενοδοχείο έχει απολυμανθεί πριν την επαναλειτουργία του.

-Τα βελτιωμένα πρότυπα καθαρισμού ελέγχονται τακτικά από την ομάδα διαχείρισης ασφάλειας.

-Επιπλέον αντιβακτηριδιακά απολυμαντικά προϊόντα παρέχονται και χρησιμοποιούνται τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι επιφάνειες είναι καθαρές για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Covid-19.

-Η κουζίνα ακολουθεί τους κανόνες HACCP, ένα σύστημα διαχείρισης στο οποίο αντιμετωπίζεται η ασφάλεια των τροφίμων μέσω της ανάλυσης και του ελέγχου των βιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων από την παραγωγή, προμήθεια και χειρισμό πρώτων υλών, έως την κατασκευή, τη διανομή και την κατανάλωση του τελικού προϊόντος.

-Τα πρωτόκολλα καθαρισμού έχουν αναπτυχθεί από τον ECOLAB, έναν κορυφαίο συνεργάτη της βιομηχανίας και θα υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους.

Αυτά τα μέτρα προστέθηκαν στα ήδη σχολαστικά πρωτόκολλα υγιεινής και καθαριότητας, τα οποία ήδη επιβάλλουν καλή υγιεινή χεριών, παρέχοντας εγκαταστάσεις πλυσίματος χεριών, καθώς και απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ, και αυστηρή καθοδήγηση για τακτικό πλύσιμο χεριών όλη την ημέρα.

insider

 

Ενισχυμένα πρωτόκολλα

- Όλοι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου έχουν εκπαιδευτεί για να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του Covid-19 και έχουν ενημερωθεί να μην προσέρχονται στην εργασία τους εάν αισθάνονται αδιαθεσία ή είχαν επαφή με οποιονδήποτε υπάρχει υποψία ότι έχει Covid-19.

- Ασφαλής και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση: Συνεχίζουμε να παρέχουμε μια απρόσκοπτη υπηρεσία, τηρώντας παράλληλα τις απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, τα μενού εστιατορίων και μπαρ εκτυπώνονται σε υλικά μίας χρήσης και είναι ανακυκλώσιμα.

-Το προσωπικό καθαριότητας δεν θα εισέλθει στα δωμάτια, εκτός εάν ζητηθεί το αντίθετο από τους επισκέπτες.

-Όλα τα μέλη της ομάδας λειτουργούν με αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής, τα οποία συμμορφώνονται στους νέους κανονισμούς εμφάνισης.

-Συνεργασία με ηγέτες της βιομηχανίας: Υπάρχει στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς υγείας προκειμένου το ξενοδοχείο να αναπτύξει νέα πρότυπα και να ελέγχει τακτικά την αποτελεσματικότητά τους.

-Κάθε στοιχείο της εμπειρίας των επισκεπτών έχει εξεταστεί και αναθεωρηθεί για να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες μπορούν να αισθάνονται άνετα.

Από την κορυφή του Μετσόβου στην κορυφή της Ευρώπης

Δεν είναι τυχαίο πως το Grand Forest Metsovo ανακηρύχθηκε ως το κορυφαίο landmark ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2019 στην απονομή των βραβείων World Travel Awards - των Όσκαρ της τουριστικής βιομηχανίας - και μάλιστα έχοντας συναγωνιστεί με ηχηρά ξενοδοχειακά brands όπως το Bristol στο Παρίσι και το Μandarin Οriental του Λονδίνου. Το Grand Forest θριάμβευσε ως ο απόλυτος νικητής σε μία από τις πιο δύσκολες κατηγορίες των εν λόγω βραβείων, όπως είναι αυτή του «Europe’s Leading Landmark Hotel».  

Το Grand Forest έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν αυτοτελή προορισμό, ο οποίος εμπνευσμένος από τις ίδιες τις τοπικές του ρίζες προσφέρει σύγχρονες εμπειρίες πολυτελούς διαμονής.

Πού βρίσκεται

GRAND FOREST METSOVO Egnatia Highway - Interchange 7A, Egnatia Highway

44200 Metsovo, Epirus, Greece T +302656 300500, F +302656041124 [email protected], www.grand-forest.gr

https://www.grand-forest.gr

Πώς θα έρθετε

Οδικώς

Διεύθυνση: Εγνατία Οδός - Κόμβος 7Α - Μέτσοβο 44200, Ήπειρος, Ελλάδα

Δωρεάν στάθμευση

Μέτσοβο - 10 χιλιόμετρα - 15 λεπτά με το αυτοκίνητο

Ιωάννινα - 54 χιλιόμετρα - 45 λεπτά με το αυτοκίνητο

Αεροπορικώς

Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων (IOA) - 29.2mi / 54 χιλιομέτρων (πτήσεις από Αθήνα)

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (SKG) - 149.1mi / 240 χιλιόμετρα

Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας (ATH) - 263mi / 430 χιλιόμετρα

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από το Grand Forest Metsovo στο gallery που ακολουθεί:

Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια
Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια
Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια
Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια
Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια
Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια
Grand Forest Metsovo: Όταν η πολυτέλεια δίνει «ραντεβού» με τη φύση και την ασφάλεια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider