Αυξάνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά η realme - Τιμή και χαρακτηριστικά του νέου realme 11 Pro

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά η realme - Τιμή και χαρακτηριστικά του νέου realme 11 Pro
Σε 4 χαρακτηριστικά εστιάζει η νέα συσκευή της κινεζικής εταιρείας που θέλει να εκδημοκρατήσει την προηγμένη τεχνολογία των κινητών συσκευών.

Το μερίδιο της στην ελληνική αγορά συνεχίσει να αυξάνει η realme, η κινεζική εταιρεία smartphones που τοποθετήθηκε στα ελληνικά ράφια μόλις πριν από τρία χρόνια. Με την ευρωπαϊκή αγορά να αποτελεί μάλιστα την πιο επιτυχημένη περιοχή δραστηριοποίησης της, ανεβάζει για το τρέχον έτος τον πήχη των προσδοκιών της, στοχεύοντας σε μερίδιο αγοράς της τάξης του 8%.

Στόχος που θα επιτευχθεί, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της σε σχετική εκδήλωση, με τις νέες συσκευές που θα συστήσει φέτος στο ελληνικό κοινό. Η αρχή έγινε ήδη, παρουσιάζοντας χθες στο δημοσιογραφικό και το ευρύ κοινό, την σειρά realme 11 Pro, ένα κινητό με premium χαρακτηριστικά όπως μαρτυρά το όνομά του, όχι όμως και με premium τιμή. «Επιθυμία μας είναι να εκδημοκρατήσουμε την προηγμένη τεχνολογία των κινητών συσκευών, κάνοντάς την προσβάσιμη σε περισσότερους καταναλωτές. Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε στην 4η θέση της ελληνικής αγοράς, όπως συνέβη το πρώτο τρίμηνο του 2023 σύμφωνα με έρευνα της Canalys και να αναπτυσσόμαστε με σταθερό ρυθμό» επεσήμαναν τα στελέχη της στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Το realme 11 Pro είναι μια συσκευή που ξεχωρίζει μεταξύ των λοιπών προτάσεων της κατηγορίας της χάρη σε τέσσερα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: το design της, την κάμερά της, την οθόνη της και την εμπειρία που προσφέρει στο χρήστη, τα οποία προσφέρει στα 429 ευρώ.

Σχεδιασμός με ιταλική σφραγίδα

Σε επίπεδο design η εταιρεία συνεργάστηκε με τον Matteo Menotto, πρώην σχεδιαστή της Gucci, ο οποίος αξιοποίησε την μεγάλη εξοικείωση που είχε με τα διαφορετικά υλικά και τα luxury προϊόντα στην συγκεκριμένη συσκευή. Χρησιμοποιώντας το δέρμα, ένα υλικό που δεν συναντάται εύκολα, δημιούργησε 2 μοναδικά χρώματα συσκευής: Το Sunrise Beige, που είναι εμπνευσμένο από την εικόνα της ανατολής του ήλιου στο δρόμο του Μιλάνου και το Astral Black. Το Sunrise Beige συνδυάζεται ένα μείγμα κλασικής αρχιτεκτονικής, μοντέρνων στοιχείων, φυσικών τοπίων και ενός λαμπρού συνδυασμού υφών, όπως το Premium Lychee Vegan Leather με τις χειροποίητες 3D ραφές σε ένα κομψό σχέδιο. Όσο για το Astral Black ξεχωρίζει για τη λάμψη του, που προκύπτει από τον συνδυασμό του μαύρου χρώματος με κρυστάλλινα εφέ στην επιφάνεια.

Curved Οθόνη για πραγματική full screen εμπειρία

Σε επίπεδο οθόνης το realme 11 Pro και 11 Pro+ έρχεται με 120hz curved vision display επιτυγχάνοντας πραγματική εμπειρία full screen και εξαιρετική εμπειρία grip και χειρισμού. Πρόκειται για την καλύτερη στην κατηγορία των curved οθονών, η οποία διαθέτει τεχνολογία COP Ultra, εξαιρετικά υψηλή αναλογία οθόνης προς σώμα 93.65%, precision curvature 61°, ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz, αλλά και 1 δισεκατομμύριο χρώματα, μέγιστη φωτεινότητα 950nit, χρωματική γκάμα 100% P3,
HDR 10+ και contrast ratio 5.000.000: 1.

Στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνεται και η ενσωματωμένη προστασία ματιών, με τα υψηλότερα standard προστασίας στον κλάδο, καθώς και η προστασία των ματιών σε hardware-level από το μπλε φως της οθόνης. Μάλιστα η σειρά 11 Pro έχει επίσης λάβει δύο πιστοποιήσεις προστασίας ματιών από την TÜV Rheinland, προσφέροντας έναν συνδυασμό strobe-free προβολής υπό χαμηλό φωτισμό και χαμηλού μπλε φωτισμού και ανακουφίζοντας την οπτική κόπωση κατά την διάρκεια μεγάλων βίντεοcall ή παρακολούθησης ταινιών.

Στις βελτιστοποιήσεις της οθόνης περιλαμβάνονται και η υποστήριξη δειγματοληψία άμεσης αφής 1260Hz και ο αλγόριθμος βελτιστοποίησης X-touch 2.0, που μειώνουν σημαντικά τα mistouches στην καθημερινή χρήση. Ο σχεδιασμός ξεχωρίζει και για την μεγάλη ανθεκτικότητά του, αφού έχει διπλά ενισχυμένο τζάμι.

Στο πλαίσιο του εκδημοκρατισμού της υψηλής τεχνολογίας μάλιστα, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση οθόνης από τις 20 Ιουνίου 2023 έως και τις 19 Ιουλίου 2023 για τα κινητά realme 11 Pro Series 5G που αγοράστηκαν μόνο από εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου

Ως το πιο ιδιαίτερο όμως χαρακτηριστικό της συσκευής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κάμερά της, η οποία είναι επαγγελματικού επιπέδου.

Συγκεκριμένα το κινητό φορά τον πρώτο αναβαθμισμένο αισθητήρα SuperZoom HP3 200MP στον κόσμο με σύστημα κάμερας Samsung ISOCELL HP3 SuperZoom. Το μέγεθος αισθητήρα είναι τόσο μεγάλο όσο 1/1.4 ίντσας, το μέγεθος pixel 2.24μm και το διάφραγμα f /1.69, χαρακτηριστικά που βρίσκει κανείς αποκλειστικά στις ναυαρχίδες των ανταγωνιστών, πολλοί από αυτούς εξακολουθούν μάλιστα να χρησιμοποιούν τον αισθητήρα IMX766.

Αποτέλεσμα των παραπάνω και της τεχνολογίας Tetra2pixel, η κάμερα του realme 11 Pro υπόσχεται σύμφωνα με τους κατασκευαστές της καθαρές φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Επιπλέον, η σειρά realme 11 Pro 5G υποστηρίζει το Super OIS σε hardware level, για να αυξήσει την ταχύτητα επαναφοράς του φακού κατά 40%, ώστε οι εικόνες να είναι καθαρές και κατά την διάρκεια της κίνησης. Τέλος η ικανότητα επεξεργασίας δεδομένων ανά δευτερόλεπτο μέσω της συμπλήρωσης anti-shake αυξάνει σημαντικά την ικανότητα anti-shake κατά 180% για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες.

Ιδιαίτερες ικανότητες έχει η κάμερα και σε επίπεδο zoom. Με την τεχνολογία In-sensor Zoom, το realme 11 Pro+ 5G μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία zoom 2x/4x χωρίς απώλειες. Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρείας μάλιστα, το realme 11 Pro+ 5G είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο της βιομηχανίας εξοπλισμένο με zoom 4x χωρίς απώλειες και η ανάλυση εικόνας σε αυτό το εστιακό τμήμα είναι 242% υψηλότερη από αυτή παρόμοιων προϊόντων.

Η κάμερα είναι Ιδανική επιλογή και για νυχτερινή λήψη ή για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στον αισθητήρα 1/1.4, στο μεγάλο διάφραγμα F/1.69 και στον αλγόριθμο νυχτερινής σκηνής ProLight που χρησιμοποιείται στη λειτουργία Super NightScape. Σημειωτέον ότι το κινητό διαθέτει και φίλτρα και για επαγγελματικές φωτογραφίες δρόμου.

Τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά προσφέρονται στην τιμή των 429 ευρώ στην περίπτωση του realme 11 Prο 8/256 και των 539 ευρώ σε αυτή του Realme 11 Pro+ 12/512.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η realme παρουσιάζει το πιο προσιτό smartphone με επεξεργαστή Snapdragon 695 5G στην Ευρώπη

Το realme 9 Pro + Free Fire Limited Edition κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη

Realme GT2 και GT2 Pro: Δύο νέο ισχυρά smartphones παρουσίασε η realme στο MWC 2022 - Έρχεται το Smartphone με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider