TopoTronics: Ιδρύθηκε η νέα εταιρεία τεχνοβλαστός του ΕΜΠ στο πεδίο των γεωχωρικών δεδομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TopoTronics: Ιδρύθηκε η νέα εταιρεία τεχνοβλαστός του ΕΜΠ στο πεδίο των γεωχωρικών δεδομένων
Η TopoTronics είναι ο έκτος κατά σειρά ίδρυσης τεχνοβλαστός του ΕΜΠ.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ ενέκρινε την ίδρυση της εταιρείας τεχνοβλαστού με την επωνυμία «TopoTronics Spin-off ΙΚΕ» και τη συμμετοχή του Ιδρύματος στην εταιρική σύνθεση της. Η TopoTronics είναι ο έκτος κατά σειρά ίδρυσης τεχνοβλαστός του ΕΜΠ.

Η TopoTronics ιδρύθηκε από το μέλος ΕΔΙΠ Δρα Γεώργιο Πηνιώτη και τον ερευνητή Δρα Αθανάσιο Μπίμη, από το Εργαστήριο Γεωδαισίας (Τομέας Τοπογραφίας) της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής, με σκοπό την ανάπτυξη υλικού (hardware) και λογισμικού (software) για τη συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία γεωχωρικών δεδομένων. Το πρώτο προϊόν του τεχνοβλαστού είναι ένας καινοτόμος γεωδαιτικός δορυφορικός δέκτης εντοπισμού (GNSS) χαμηλού κόστους, συνοδευόμενος από Android λογισμικό οδήγησης και διαχείρισης των δεδομένων.

Αναλυτικότερα, βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου του, ο τεχνοβλαστός TopoTronics θα προσφέρει τα ακόλουθα προϊόντα και υπηρεσίες:

  • Ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική διάθεση καινοτόμου ολοκληρωμένου εξοπλισμού, κυρίως χαμηλού κόστους, για τη συλλογή και διαχείριση γεωχωρικών δεδομένων, με συνοδευτικό λογισμικό οδήγησης του εξοπλισμού και επεξεργασίας των δεδομένων.
  • Ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική διάθεση προσαρμοσμένου (custom) λογισμικού (οδήγησης hardware, συλλογής και επεξεργασίας γεωχωρικών δεδομένων).
  • Παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης και υλοποίησης προσαρμοσμένων λύσεων εξοπλισμού και συνοδευτικού software οδήγησης και επεξεργασίας γεωχωρικών δεδομένων για εξειδικευμένες εφαρμογές.
  • Ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων μέτρησης με εφαρμογή μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης για την επεξεργασία και ανάλυση γεωχωρικών δεδομένων.

Απώτερο στόχο του τεχνοβλαστού αποτελεί η εξέλιξη, η αυτοματοποίηση και η διασφάλιση των συνήθων μεθόδων και πρακτικών συλλογής γεωχωρικών δεδομένων, για τη διευκόλυνση των μηχανικών και των απλών χρηστών στο ύπαιθρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GTT: Ο γαλλικός τεχνολογικός όμιλος για τον χώρο της ενέργειας αποχωρεί από την Ρωσία

ΕΤΕ: Ανοδικές οι εξαγωγές με στήριξη από τους κλάδους τεχνολογίας – Αναμένει ετήσια αύξηση 5% - 6% την επόμενη πενταετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider