Huawei: Συνεχής καινοτομία για έναν πιο πράσινο και ευφυή κόσμο

Newsroom
Μοιράσου το
Huawei: Συνεχής καινοτομία για έναν πιο πράσινο και ευφυή κόσμο
Η Huawei ξεκίνησε τις εργασίες της 19ης ετήσιας συνόδου κορυφής Global Analyst Summit.

Η Huawei ξεκίνησε τις εργασίες της 19ης ετήσιας συνόδου κορυφής Global Analyst Summit.

Ως μια υβριδική εκδήλωση, η σύνοδος κορυφής συγκεντρώνει αναλυτές του κλάδου, οικονομικούς αναλυτές, βασικούς διαμορφωτές κοινής γνώμης και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο με στόχο να μάθουν περισσότερα για τις μελλοντικές τάσεις του κλάδου και τη στρατηγική ανάπτυξης της Huawei.

Στην εκδήλωση, ο Ken Hu, Huawei's Rotating Chairman, μίλησε σχετικά με την προσέγγιση της Huawei στην καινοτομία και την οικοδόμηση ενός πιο πράσινου ευφυούς κόσμου. «Θα ενισχύσουμε την προσέγγισή μας ως προς την καινοτομία, θα συνεργαστούμε με όλους τους κλάδους ώστε να γίνουν ψηφιακοί και έξυπνοι και θα βοηθήσουμε να χτιστεί ένας κόσμος χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Hu. «Αυτά αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική μας ανάπτυξη ως εταιρεία».

Στην κεντρική φωτογραφία ο Ken Hu, Huawei's Rotating Chairman, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο HAS 2022

«Στην Huawei, όταν μιλάμε για καινοτομία, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι οι άνθρωποι. Ελπίζουμε να προσελκύσουμε ταλέντα σε παγκόσμιο επίπεδο και να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε τα όρια της επιστήμης και της τεχνολογίας», σημείωσε ο Hu, αναφερόμενος στο το πρόγραμμα Top Minds που ξεκίνησε χθες η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

«Εφόσον έχετε όνειρα για το μέλλον και πιστεύετε ότι μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε, θέλουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους».

Ο Hu αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που υλοποιεί η Huawei για να πραγματοποιήσει το όραμά της για το μέλλον. «Εστιάζουμε σε τρεις τομείς: ενίσχυση της προσέγγισής μας στην καινοτομία, εξοπλισμός όλων των κλάδων με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και δημιουργία ενός κόσμου χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Ακολουθεί περίληψη των τριών πρωτοβουλιών

Συνεχής καινοτομία και εξέλιξη του κλάδου:

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η Huawei συνεχίζει να ωθεί τον κλάδο μπροστά. Η εταιρεία ανακοίνωσε το όραμά της να ενεργοποιήσει παντού συνδέσεις 10 Gbps με 5.5G και F5.5G, και επόμενες εξελίξεις σε ασύρματα και σταθερά δίκτυα. Μαζί, αυτά θα υποστηρίξουν ένα ευρύτερο φάσμα απαιτήσεων εξειδικευμένου δικτύου, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο καθηλωτικής εμπειρίας στα σπίτια καθώς και χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή αξιοπιστία που απαιτούνται σε σενάρια βιομηχανικού ελέγχου.

Όσον αφορά to computing, η Huawei επαναπροσδιορίζει τις αρχιτεκτονικές συστημάτων για , βασικό λογισμικό και data centers σε μια προσπάθεια να αυξήσει σημαντικά την απόδοση του συστήματος και την ενεργειακή αποδοτικότητααπόδοση.

Στις υπηρεσίες cloud, η Huawei χτίζει το MetaStudio, έναν αγωγό ψηφιακού περιεχομένου που βασίζεται σε cloud, εξολοκλήρου ωηφιακό περιεχόμενοπου θα επιταχύνει σημαντικά την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.

Όσον αφορά τις συσκευές, η Huawei στοχεύει να προσφέρει στους καταναλωτές μια έξυπνη εμπειρία με επίκεντρο τον χρήστη σε όλες τις πτυχές της ζωής του – αυτό που η εταιρεία αποκαλεί εμπειρία Seamless AI Life – επιταχύνοντας αποτελεσματικά τη σύγκλιση του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τη δημιουργία νέας αξίας για τους πελάτες:

Η Huawei προσαρμόζει τα προϊόντα της καθώς και τα χαρτοφυλάκια προϊόντων της σε διαφορετικά βιομηχανικά σενάρια. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει την προ-ενσωμάτωση και την προ-επαλήθευση προϊόντων, κάνοντας όλες τις σύνθετες εργασίες εκ των προτέρων για να διευκολύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Με το Huawei Cloud ως θεμέλιο, η Huawei στοχεύει να παρέχει "Everything as a Service", μετατρέποντας την υποδομή, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία σε υπηρεσίες βασισμένες στο cloud και διευκολύνοντας τη μετεγκατάσταση στο cloud για πελάτες σε διαφορετικούς κλάδους.

Η Huawei δημιουργεί επίσης ολοκληρωμένες ομάδες που εστιάζουν σε συγκεκριμένους κλάδους, φέρνοντας μια εξειδικευμένη ομάδα ειδικών πιο κοντά στις επιχειρηματικές προκλήσεις των πελατών και ενσωματώνοντας πιο αυστηρούς οριζόντιους πόρους, δηλαδή προϊόντα και δυνατότητες από συνεργάτες. Σκοπός είναι να παρέχει στοχευμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού για κάθε κλάδο και να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις ανάγκες των πελατών.

Βελτιστοποίηση της τροφοδοσίας και της κατανάλωσης μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας για να επιτραπεί η ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα:

H Huawei επαναπροσδιορίζει τον τομέα των φωτοβολταϊκών με AI, cloud και άλλες δυνατότητες για να ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Η Huawei αναπτύσσει επίσης λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε επίπεδο συστήματος για πράσινες υποδομές ΤΠΕ, εστιάζοντας σε ασύρματους σταθμούς βάσης και data centers.

Προχωρώντας μπροστά, η Huawei λαμβάνει ενεργά βήματα για να ενισχύσει την επιχειρηματική της ανθεκτικότητα και να εξασφαλίσει σταθερή ανάπτυξη. «Πρέπει να κατευθυνόμαστε μόνο προς την συνεχή καινοτομία, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες και την κοινωνία», δήλωσε ο Ken Hu. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε πιο στενά με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για να οικοδομήσουμε έναν πιο πράσινο και έξυπνο κόσμο».

Εκτός από τη στρατηγική της για καινοτομία, η Huawei μοιράστηκε επίσης το διευρυμένο όραμά της για το μέλλον. Στην κεντρική ομιλία του, ο Δρ. Zhou Hong, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας της Huawei, είπε ότι «ό,τι φανταζόμαστε σήμερα είναι πολύ πιθανό να είναι πολύ συντηρητικό –πολύ λίγο– για το αύριο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με τολμηρές υποθέσεις και τολμηρό όραμα στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα σημεία συμφόρησης στη θεωρία και σε τεχνολογία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός».Στην ομιλία του, ο Δρ. Zhou περιέγραψε δέκα προκλήσεις που η Huawei ελπίζει να αντιμετωπίσει.

Δύο επιστημονικά ερωτήματα:

 • Πώς αντιλαμβάνονται οι μηχανές τον κόσμο και μπορούμε να κατασκευάσουμε μοντέλα που διδάσκουν στις μηχανές πώς να κατανοούν τον κόσμο;
 • Πώς μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους φυσιολογικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας των οκτώ συστημάτων του σώματος, καθώς και την ανθρώπινη πρόθεση και νοημοσύνη;

Οκτώ τεχνολογικές προκλήσεις:

 1. Νέες δυνατότητες ανίχνευσης και ελέγχου, π.χ., brain-computer interfaces, muscle-computer interfaces, οθόνες 3D, εικονική αφή, εικονική όσφρηση και εικονική γεύση
 2. Διακριτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου του αίματος και της καρδιάς σε πραγματικό χρόνο και ισχυρές ανακαλύψεις με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε χημικά φαρμακευτικά προϊόντα, βιοφαρμακευτικά προϊόντα και εμβόλια
 3. Λογισμικό με επίκεντρο την εφαρμογή, αποτελεσματικό, αυτοματοποιημένο και έξυπνο για μεγαλύτερη αξία και καλύτερη εμπειρία
 4. Επίτευξη και παράκαμψη του ορίου του Shannon για την ενεργοποίηση αποτελεσματικής συνδεσιμότητας υψηλής απόδοσης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο
 5. Προσαρμόσιμα και αποδοτικά υπολογιστικά μοντέλα, αρχιτεκτονικές non-Von Neumann, μη συμβατικά στοιχεία και τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να εξηγηθεί και να εντοπίζει σφάλματα
 6. Εφεύρεση νέων μορίων, καταλυτών και συστατικών με έξυπνους υπολογιστές
 7. Ανάπτυξη νέων διαδικασιών που ξεπερνούν το CMOS, κοστίζουν λιγότερο και είναι πιο αποτελεσματικές
 8. Ασφαλής, αποδοτική μετατροπή και αποθήκευση ενέργειας, καθώς και
 9. υπηρεσίες κατ' απαίτηση.

Το Huawei Global Analyst Summit πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και συνεχίζεται ετησίως για 19 χρόνια. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 27 Απριλίου και περιλαμβάνει μια ευρεία σειρά ενημερωτικών συνεδριών σχετικά με διαφορετικές πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Huawei.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:28

Trastor: Πώληση γηπεδικής έκτασης στην Νέα Αγχίαλο

18:26

Spiegel: Χώρες της ΕΕ θα αναλάβουν την εκπαίδευση έως και 15.000 Ουκρανών στρατιωτών

18:21

ΔΕΠΑ Υποδομών: Νέο ομολογιακό δάνειο ύψους έως 580 εκατομμυρίων ευρώ

18:19

Λιβυκό κοινοβούλιο: «Παράνομη» η συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες

18:07

Reuters: Μόνο προσωρινά μέτρα στήριξης για ενέργεια προκρίνει το Eurogroup - To προσχέδιο κοινής δήλωσης

17:51

Ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων στις οικιστικές πυκνώσεις

17:36

Πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο θα ζητήσουν από την Κομισιόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

17:33

Αντιγριπικός εμβολιασμός 2022: Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας - Οι συστάσεις

17:33

Το νέο άρωμα της Guerlain βγαίνει σε 37 μπουκαλάκια των 17.000 δολαρίων

17:31

Το Χρηματιστήριο ανέκτησε με... αντεπίθεση τις 800 μονάδες

17:21

Η ρωσική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιάνικοβα

17:21

Εξοικονομώ: 47.000 επιπλέον αιτήσεις θα χρηματοδοτηθούν με την αύξηση του προϋπολογισμού

17:13

Η απάντηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις κατηγορίες Τσίπρα για τη χρηματοδότηση των φοιτητικών εστιών

17:12

Τζεντιλόνι: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο της οικονομικής ύφεσης

17:09

Αέριο: Πότε και σε ποιους καταναλωτές μπορεί να επιβληθεί δελτίο στην Ελλάδα

17:00

ΕΛΙΝΟΙΛ: Αυξημένος κατά 186,3% ο τζίρος στο α΄ εξάμηνο - Κέρδη 6,19 εκατ. ευρώ

16:56

Credit Suisse: Καθησυχάζει η διοίκηση για τη ρευστότητα, την ώρα που αυξάνονται τα «πονταρίσματα» για τη χρεοκοπία

16:55

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στη Διημερίδα του AECM στην Αθήνα

16:49

Υπ. Παιδείας: Παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για εξαργύρωση voucher εκπαιδευτικών

16:49

Wall Street: Προσπάθεια αντίδρασης στην «αυγή» του δ' τριμήνου

16:32

Οι «επικίνδυνες» Credit Suisse και Deutsche Bank, πληρώνουν... το ακριβό και δυσεύρετο δολάριο

16:31

Αφγανιστάν: Στους 53 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε σχολείο της Καμπούλ

16:29

Σταϊκούρας: Οι προκλήσεις απαιτούν συντονισμό στην ενεργειακή και στη δημοσιονομική πολιτική

16:28

Νέες διευκολύνσεις πληρωμών από τη ΔΕΗ

16:13

Ψηφιακή ταυτότητα: Παρατείνεται κατά ένα μήνα η έναρξη ισχύος για τις τράπεζες

16:12

Μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες υπέγραψε ο Τσαβούσογλου

16:03

ΓΣΕΒΕΕ: Πρόεδρος γα τρίτη φορά ο Γιώργος Καββαθάς - Το νέο προεδρείο

16:01

OHE: Έκκληση για συγκέντρωση 800 εκατ. δολαρίων ως βοήθεια στο Πακιστάν

16:01

Reuters: Το Eurogroup θα δεσμευτεί μόνο για προσωρινά και στοχευμένα μέτρα κατά της ενεργειακής κρίσης

15:55

ΔΥΠΑ: Προσωρινοί πίνακες για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο ευρύτερο δημόσιο