Διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά η realme - Όλα τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς realme 9 Pro Series

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά η realme - Όλα τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς realme 9 Pro Series
Τα νέα προϊόντα του οικοσυστήματος που έρχονται - Τα χαρακτηριστικά και οι τιμές των νέων μοντέλων της σειράς

Με την πρώτη premium σειρά smartphones real me 9 Pro Series, αλλά και νέα προϊόντα από το οικοσύστημά της στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της και τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά η realme, η κινεζική εταιρεία η οποία χαρακτηρίζεται ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand κινητών στην Ευρώπη.

Έχοντας ήδη κατακτήσει την τέταρτη θέση στη εγχώρια λίστα με τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone από άποψη πωλήσεων τεμαχίων, η real me σχεδιάζει να λανσάρει στην ελληνική αγορά τηλεοράσεις αλλά και tablet και laptop στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο του έτους αντίστοιχα, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της κατά την παρουσίαση των νέων μοντέλων της σειράς.

Την ίδια στιγμή με την διαθεσιμότητά των 5G smartphones να κινείται σε πολύ καλά επίπεδα - σε σχέση με τις ελλείψεις που παρατηρούνται διεθνώς, η realme ποντάρει στο να ισχυροποιήσει την θέση της στην ελληνική αγορά αλλά και να επεκταθεί στα υψηλότερης κατηγορίας τιμής smartphones, αυξάνοντας περαιτέρω και την μέση τιμή πώλησης των συσκευών της. Σε αυτό θα συμβάλλουν τόσο τα μοντέλα της σειράς 9 Pro Series, που έκαναν το ντεμπούτο τους χθες όσο και τα νέα smartphones που θα μας συστήσει η εταιρεία μέσα στο έτος.

9 Pro Series : Η πρώτη flagship κάμερα σε μεσαία κατηγορία

Το realme 9 Pro+ αποτελεί το πρώτο λανσάρισμα της realme για τη νέα χρονιά. Την ίδια στιγμή βέβαια αποτελεί και το πρώτο κινητό μεσαίας κατηγορίας που φορά την μοναδική κάμερα Sony IMX766 OIS, η οποία ανταγωνίζεται τα κορυφαία flagships, αλλά και τον ισχυρό επεξεργαστή MediaTek® Dimensity™ 920 5G, ο οποίος υπόσχεται ακόμα καλύτερες επιδόσεις, με σκορ μεγαλύτερο από 500,000. Το «πακέτο» συμπληρώνει το λεπτό και εντυπωσιακό του desing, χάρη στο οποίο το κινητό αλλάζει χρώμα όταν εκτίθεται στο φως. Για την ακρίβεια το μοντέλο στο χρώμα sunrise blue, μετατρέπεται από απαλό μπλε σε κόκκινο όταν βρίσκεται σε συνθήκες κανονικού ηλιακού ή υπεριώδους φωτός, μέσα σε 3 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα όταν δεν εκτίθεται στο φως του ήλιου, επιστρέφει στο αρχικό του χρώμα μέσα σε περίπου 5 λεπτά.

Στα πλεονεκτήματα του κινητού θα πρέπει να αναφέρουμε το τριπλό σύστημα κάμερας στην οπίσθια πλευρά της συσκευής, που αξιοποιεί τις δυνατότητες του αισθητήρα IMX766 της Sony με ανάλυση στα 50 megapixel ενώ προσφέρει και πολλές επιπλέον δυνατότητες όπως το σύστημα διπλής σταθεροποίησης, OIS & EIS και η τεχνολογία μείωσης θορύβου AI 3.0. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι εξαιρετικά καθαρές και λεπτομερείς λήψεις, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε αυτό συμβάλλει και το Street Photography 2.0, το λογισμικό της realme που καθοδηγεί κάποιον για να βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και στο δρόμο.

Όπως προαναφέρθηκε, η σειρά realme 9 Pro Series είναι ανάμεσα στα πρώτα κινητά που διαθέτουν επεξεργαστή MediaTek® Dimensity™ 920 5G. Ο γρήγορος επεξεργαστής που κατασκευάζεται με τεχνολογία 6 nm συνδυάζεται με 6 GB μνήμης, κάνοντας το κινητό εξαιρετικά γρήγορο, με πολύ καλές επιδόσεις ακόμα και σε συνθήκες gaming.

Τον επεξεργαστή συμπληρώνει με μία Super AMOLED οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης 90Hz, προσφέροντας λαμπερά χρώματα και μια υπέροχη εμπειρία χρήσης μαζί με έναν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος δεν ξεκλειδώνει μόνο το τηλέφωνο αλλά μετρά και τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη.

Κατά τα λοιπά το κινητό συνδυάζοντας διπλό στερεοφωνικό ήχο με το Dolby Atmos και απτικό κινητήρα X-axis ενώ από άποψη αντοχής, η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 4500mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 60W μέσω του παρεχόμενου φορτιστή. Κάπως έτσι μέσα σε λιγότερο από ένα τέταρτο, η μπαταρία φτάνει από το 0% περίπου στο 50% ενώ μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται περίπου 45 λεπτά.

Τέλος με μόλις 7,9 χιλιοστά πάχος το realme 9 Pro+ είναι από τις πλέον λεπτές συσκευές της κατηγορίας και όχι μόνο. To κινητό διατίθεται σε τρία χρώματα: Sunrise Blue, Midnight Black, Aurora Green και η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης για τη συσκευή με 128 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είναι τα 429 ευρώ. Ωστόσο για όσους το προπαραγγείλουν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, η τιμή πέφτει στα 379 ευρώ δίνοντας του συγκριτικό πλεονέκτημα από άλλα της κατηγορίας του αν συνυπολογίσει κανείς και τα χαρακτηριστικά του.

realme 9 Pro: Το πιο σύγχρονο 5G της μεσαίας κατηγορίας

Ακολουθώντας τα πρότυπα της στάνταρ έκδοσης στη σειρά realme 9 Pro Series, το 9 Pro είναι εξίσου δυνατό για την κατηγορία του. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 695 5G, μνήμη έως 13GB Dynamic RAM και ένα ισχυρό σύστημα ψύξης, το realme9 Pro έχει εξαιρετική απόδοση.

Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι και η οθόνη του ο ρυθμός ανανέωσης της οποίας φτάνει στα 120 Hz, κάτι που πολύ δύσκολα συναντά κανείς σε συσκευές αυτής της κατηγορίας.

Η συσκευή έρχεται με ένα τριπλό σύστημα κάμερας στην οπίσθια πλευρά της με τον βασικό φακό να προσφέρει ανάλυση 64 MP και γενικότερα να διαθέτει αρκετές δυνατότητες ακόμη και όσον αφορά στις νυχτερινές λήψεις, διαθέτοντας τη λειτουργία Nightscape. Η κάμερα είναι εξοπλισμένη και με το αποκλειστικό Street Mode 2.0 και έχει υποδοχή υψηλής ανάλυσης 3.5mm για ακουστικά, αλλά και το τελευταίο realme UI 3.0 σε Android 12.

Η μπαταρία είναι από τις μεγαλύτερες σε χωρητικότητα στην κατηγορία, καθώς φθάνει στα 5000 mAh, ενώ υποστηρίζεται φόρτιση στα 33W, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, σε γενικές γραμμές, να μην αντιμετωπίσει ο χρήστης πρόβλημα με την «αντοχή» της συσκευής κατά τη διάρκεια της ημέρας του.

Εξαιρετική είναι και η αναλογία κόστους - χαρακτηριστικών συσκευής, με το smartphone να διατίθεται με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 349 ευρώ για την έκδοση με 6 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο και στα 379 ευρώ για εκείνη με 8 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο. Ωστόσο, για όσους προπαραγγείλουν το realme 9 Pro μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, το κόστος απόκτησης μειώνεται στα 319 ευρώ και τα 349 ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος η σειρά περιλαμβάνει και το realme 9i, ένα κινητό με οθόνη 90Hz, που συναντάται συχνότερα σε πιο υψηλού κόστους κινητά και υποστηρίζει και την τεχνολογία επέκτασης μνήμης DRE (Δυναμική Επέκταση RAM), με την οποία μπορείς να μετατρέψεις τον αποθηκευτικό χώρο του κινητού σε εικονική μνήμη, ανεβάζοντας το κινητό στα 11 GB RAM.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Real Me 7: To νέο καλό και προσιτό smartphone της ελληνικής αγοράς

Real Me 7 Pro: Η νέα value for money επιλογή smartphone της ελληνικής αγοράς (vid)

To realme 8i μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider