Space Wars: Η Κίνα στοχεύει στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέχρι το 2033

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Space Wars: Η Κίνα στοχεύει στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέχρι το 2033
Η ασιατική χώρα θέλει να δημιουργήσει βάση στον «Κόκκινο Πλανήτη» μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Στην αποστολή της επανδρωμένης αποστολής στον Άρη και στην έναρξη δημιουργίας βάσης στον πλανήτη μέχρι το 2033 στοχεύει η Κίνα, με το CNBC να σημειώνει πως η ασιατική χώρα ενισχύει τις βλέψεις για το διάστημα στη σχετική «μάχη» με τις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της κινεζικής ακαδημίας Τεχνολογίας Εκτοξευόμενων Οχημάτων, Γουανκ Ξιαχούν, μιλώντας σε συνέδριο για το διάστημα στις αρχές Ιουνίου, αναφέρθηκε στο πλάνο της χώρας για τον «Κόκκινο Πλανήτη», μετά και από τις πρώτες κινήσεις του κινεζικού rover Zhurong στον Άρη.

Ο Γουανκ είπε πως η Κίνα στοχεύει αρχικά να στείλει ρομπότ στην επιφάνεια του πλανήτη για έρευνες στην επιφάνεια του και για την επιλογή τοποθεσίας για μια βάση. Ακολούθως, θα ακολουθήσει η αποστολή αεροναυτών για την κατασκευή της βάσης και μετά θα αρχίζουν οι αποστολές φορτίου μεταξύ της Γης και του Άρη.

Ο Κινέζος αξιωματούχος έθεσε ως στόχο για τα παραπάνω βήματα τις χρονιές 2033, 2035, 2037, 2041 και 2043, προσθέτοντας πως μια αποστολή από τη Γη προς τον Άρη θα διαρκεί εκατοντάδες ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπινγκ, ανέφερε πως το Πεκίνο δίνει υψηλή προτεραιότητα στον διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, η NASA έχει ορίζει την επόμενη δεκαετία ως εφικτό στόχο για την αποστολή επανδρωμένων αποστολών στον Άρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider