Καθορίζοντας τα νέα πρότυπα βιωσιμότητας στην αγορά γιαουρτιού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθορίζοντας τα νέα πρότυπα βιωσιμότητας στην αγορά γιαουρτιού
«Μία premium, οικολογικά φιλική και πρακτική επιλογή συσκευασίας είναι η καλύτερη διαφήμιση για το προϊόν και τις αξίες της εταιρείας σας».

Όταν ο στόχος της βιωσιμότητας συναντά το πάθος για καινοτομία και ο σχεδιασμός συνδυάζει εργονομία και σύγχρονη αισθητική, το αποτέλεσμα είναι η νέα σειρά συσκευασιών 500 gr και 1 kg για γιαούρτι της Kotronis Packaging.

Εδώ και ένα χρόνο, η πρόταση της Kotronis Packaging ανταποκρίνεται πλήρως στην επιδίωξη των πελατών της, που έχουν αναδείξει σε ζωτικής σημασίας παράμετρο των δραστηριοτήτων τους τη βιωσιμότητα. Οι εταιρείες που εμπιστεύτηκαν τη συγκεκριμένη και βραβευμένη σειρά έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στην αγορά με την premium, οικολογικά φιλική και πρακτική επιλογή συσκευασίας.

Ενδεικτικά, σε σχέση με την προηγούμενη συσκευασία 1kg επιτεύχθηκε:

-> 20% μείωση υλικού
-> 25% μείωση αποθηκευτικού όγκου με αντίστοιχο όφελος στην εφοδιαστική αλυσίδα
-> 25% μείωση του αποτυπώματος άνθρακα
-> Μεγαλύτερη προστασία για το τρόφιμο
-> Αυξημένες επιλογές διακόσμησης σε μεγαλύτερη επιφάνεια IML
-> Σχεδίαση που προσφέρει λιτή και ελκυστική εμφάνιση
-> Πρακτικότητα στη χρήση χάρη στη διαμόρφωση easy grip

Τα συγκεκριμένα μεγέθη και χαρακτηριστικά είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας της εξειδικευμένης ομάδας R&D της Kotronis Packaging για τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και εξελιγμένων υλικών ώστε να επιτευχθούν τα υψηλά απαιτούμενα standards. Με οδηγό την αειφορία, τη διαφοροποίηση και τη λειτουργικότητα, η συσκευασία του 1 kg απέσπασε το 2020 “Packaging Award” στην κατηγορία των φιλικότερων συσκευασιών προς το περιβάλλον.

«Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασικό πυλώνα της κουλτούρας της Εταιρείας μας και δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό παρέχουμε προϊόντα 100% ανακυκλώσιμα, επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Η νέα σειρά συσκευασιών γιαουρτιού αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του προσανατολισμού μας και προσφέρει την καλύτερη διαφήμιση για τα προϊόντα και τις αξίες που πρεσβεύουν οι πελάτες μας», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kotronis Packaging Αυγουστίνος Κοτρώνης.

Λίγα λόγια για την Kotronis Packaging

Η Kotronis Packaging, με έδρα στην Ναύπακτο, εδώ και 50 χρόνια εξειδικεύεται στην κατασκευή 100% ανακυκλώσιμων πλαστικών δοχείων και πωμάτων κατάλληλων για συσκευασίες τροφίμων, όπως γιαουρτιού, φέτας, σαλατών, παγωτού, χαλβά και ειδών delicatessen. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 230 εργαζόμενους και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην υιοθέτηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης, επιδιώκοντας πρωτίστως την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης πόρων και του ενεργειακού της αποτυπώματος με χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και εξελιγμένων υλικών.

Σε ετήσια βάση παράγει περισσότερα από 400 εκατομμύρια τεμάχια και μετρά παρουσία σε 15 και πλέον χώρες στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Διαθέτοντας ιδιόκτητο στόλο φορτηγών εξασφαλίζει με πολλαπλά καθημερινά δρομολόγια την άμεση και ασφαλή παράδοση των προϊόντων της.

More info: www.kotronis.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες:
+302634071550 | [email protected]

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider