Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)
Για επαγγελματικές φωτογραφίες και βίντεο χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό και ατελείωτο gaming

Στα αποκαλυπτήρια δύο ακόμα συσκευών της, των Realme 8 και Realme 8 Pro, προχώρησε προ ολίγου η Realme, η κινεζική εταιρεία smartphones η οποία έχει καταφέρει να ανέλθει στην χρυσή δεκάδα των κατασκευαστών τόσο στη διεθνή αγορά όσο και στην ελληνική και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση της χώρας μας η εταιρεία κατέκτησε την 5η θέση στις πωλήσεις smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ενώ σε παγκόσμια κλίμακα βρίσκεται στην 7η θέση από άποψη πωλήσεων, χάρη στα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά που προσφέρει σε κινητά της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Μέσα σε τρία χρόνια έχει κυκλοφορήσει 6 σειρές έξυπνων κινητών τηλεφώνων και έχει πουλήσει 33 εκατ. τεμάχια smartphones.

Κρατώντας τα σκήπτρα μεταξύ των κατασκευαστών για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας των τηλεφώνων - κάτι που είδαμε τόσο στα προηγούμενα μοντέλα όσο και στα νέα, το Realme 8 και Realme 8 Pro κεντρίζουν το ενδιαφέρον για δύο ακόμα λόγους: τις φωτογραφικές τους επιδόσεις με την κάμερα των 108MP αλλά και για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους, ο οποίος λάμπει στο σκοτάδι.

Realme 8 Pro: Επαγγελματικές φωτογραφίες και βίντεο χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό

insider

Το πρώτο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι πως τo Realme 8 Pro, ως διάδοχος του Real Me 7 Pro, πετυχαίνει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ υψηλής ποιότητας κάμερα, επιδόσεων και τιμής.

Ο βασικός αισθητήρας της οπίσθιας κάμερας είναι ο τρίτης γενιάς ISOCELL HM2 της Samsung και έχει ανάλυση 108MP. Ο αισθητήρας ISOCELL HM2 των 108MP παράγει εικόνες διαστάσεων 12000×9000 pixels, έχει μέγεθος 1 / 1,52 ίντσες και χάρη στην προηγμένη τεχνολογία απομόνωσης pixel ISOCELL Plus της Samsung, ενσωματώνει ένα νέο υλικό που αναπτύχθηκε από τη Fujifilm για την αντικατάσταση του μεταλλικού εμποδίου
που λύνει το πρόβλημα παρεμβολής μεταξύ γειτονικών pixel. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να τραβά ευκρινείς φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα μειώνοντας την οπτική απώλεια και τον διαχρωματισμό.

Επιπλέον η η τεχνολογία Smart-ISO μπορεί να επιλέγει αυτόματα την καλύτερη ρύθμιση ISO ανάλογα με το περιβάλλον. Ανεξαρτήτως του αν έχει σκοτάδι ή φως, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη καθαρών, φωτεινών, ιεραρχημένων και πολύχρωμων φωτογραφιών.

Τον βασικό αισθητήρα συμπληρώνουν ένας εξαιρετικά υπερευρυγώνιος φακός 8 MP, που συμβάλλει στο να αποφεύγουμε τις «υπερεκτάσεις» προς τα πίσω για να έχουμε καλή λήψη - ένας macro φακός 2 MP με ελάχιστη απόσταση εστίασης στα 4 εκατοστά κι ένας πορτρέτου B&W εξίσου 2 MP, ο οποίος χάρη στο μεγαλύτερο εύρος φωτός που εντοπίζει βοηθά τον κύριο φακό να κάνει καλύτερες λήψεις φωτός, να βελτιώνει την αντίθεση της εικόνας, να δημιουργεί φωτογραφίες με ρετρό στιλ και να προσθέτει υφή στα πορτρέτα.

insider

Η εμπρόσθια κάμερα – που εντοπίζεται κάτω από μία μικρή οπή που υπάρχει στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης, είναι 16 MP με φακό της Sony.

Να σημειωθεί ότι χάρη στην τεχνολογία 9-σε-1 Pixel Binning, εννέα γειτονικά 0,7μm pixel συνδυάζονται σε ένα μεγαλύτερο 2,1μm pixel, βελτιώνοντας την ποιότητα της εικόνας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε αυτό βοηθά και η νέα αναβαθμισμένη λειτουργία Super Nightscape, η οποία περιλαμβάνει τον αλγόριθμο Pure Raw Nightscape που εγγυάται την μείωση θορύβου εικόνας μέσω AI και την αυτόματη αφαίρεση νεκρών pixel, κάνοντας τη νύχτα... μέρα.

Οι καινοτομίες της κάμερας ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ αλλά εμπλουτίζονται με διάφορους αλγόριθμους που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Ο λόγος για τα Tilt-shift, Starry time-lapse και Zoom In-Sensor καθώς και τα νέα φίλτρα πορτραίτου.

  • Zoom in Sensor για έμφαση στις λεπτομέρειες

Η νέα τεχνολογία Zoom in Sensor του Realme 8 Pro με δυνατότητα zoom 3Χ χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα 12MP που αντιστοιχούν στον τηλεφακό της συσκευής για να δημιουργήσει μια φωτογραφία. Για την ακρίβεια η διαδικασία απεικόνισης συνδυάζει οκτώ φωτογραφίες 12MP στη σειρά και με την βοήθεια του αλγόριθμου ενίσχυσης καθαρότητας (Clarity Enhancement), που έχει αναπτυχθεί, προσφέρει ευκρίνεια ακόμα και στις λεπτομέρειες. Το χαρακτηριστικό μάλιστα δεν εντοπίζεται σε κανένα άλλο κινητό αυτής της κατηγορίας τιμής και σίγουρα θα ευχαριστήσει όσους θέλουν να εστιάζουν στις λεπτομέρειες χωρίς να χάνουν σε ποιότητα.

  • Έναστρο βίντεο με τη λειτουργία Starry Time-lapse

Ακόμα μια λειτουργία που προσφέρεται είναι η δυνατότητα δημιουργίας βίντεο με τον αλγόρισθμο time-lapse που βασίζεται τη λειτουργία Starry, χάρη στον οποίο έχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεστε επαγγελματικό εξοπλισμό ή πρόσθετη επεξεργασία.

Τι κάνει όμως αυτός; Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Starry, το realme 8 Pro πραγματοποιεί λήψη 16 διαδοχικών φωτογραφιών κάθε 15 δευτερόλεπτα για 4 λεπτά και, στη συνέχεια, ο αλγόριθμος τις συνδυάζει σε μια τελική φωτογραφία. Ωστόσο, κατά τη λήψη βίντεο με τη λειτουργία Starry Time-lapse, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στις μνήμες ROM και RAM, το τηλέφωνο πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών με λειτουργία Starry στο ίδιο μεσοδιάστημα των 15 δευτερολέπτων, διατηρώντας, όμως, μόνο τις τελευταίες 15 φωτογραφίες προκειμένου να συνθέσει μια φωτογραφία με τη λειτουργία Starry και, τέλος, να τις συνδυάσει σε ένα βίντεο βαθμιαίας παρέλευσης χρόνου (time-lapse) με ταχύτητα 30fps.

Με μόνο ένα σταθερό τρίποδο και το κινητό λοιπόν μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη ενός βίντεο με τη λειτουργία Starry Time-lapse, χωρίς τη χρήση επαγγελματικής κάμερας και λογισμικού υπολογιστή για επεξεργασία βίντεο. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη 240 φωτογραφιών με τη λειτουργία Starry σε μία ώρα και να δημιουργήσετε ένα βίντεο Starry Time- lapse των 8 δευτερολέπτων.

  • Tilt-shift για miniature effect

Σε αντίθεση με μια τυπική κάμερα όπου ο φακός και ο αισθητήρας είναι παράλληλοι μεταξύ τους και στο ίδιο επίπεδο το Realme 8 Pro διαθέτει φακό με δυνατότητα μετατόπισης κλίσης (tilt-shift), ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει φωτογραφίες με miniature effect (που κρατούν μόνο ένα μέρος της εικόνας καθαρό θολώνοντας τα υπόλοιπα). Ειδικότερα το Realme 8 δίνει την δυνατότητα αλλαγής της κλίσης με επιπρόσθετες ρυθμίσεις που αφορούν το σχήμα, την γωνία, την θέση αλλά και το εύρος του εφέ σε περιοχές που δεν εστιάζει η εικόνα έτσι μπορείτε να επιλέξετε και να προσαρμόζετε εύκολα τα εφέ θαμπώματος ώστε να ταιριάζουν
στο σκηνικό.

insider

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Realme 8 Pro είναι το πρώτο στον κόσμο smartphone που υποστηρίζει βίντεο Tilt-shift Time-lapse, επιτρέποντας τη λήψη βίντεο βαθμιαίας παρέλευσης χρόνου (time-lapse) με ταχύτητα αναπαραγωγής 10x, δίνοντας άλλη όψη στον πραγματικό κόσμο.

Στα ιδιαίτερα φίλτρα που περιλαμβάνονται στο portrait mode του νέου κινητού θα πρέπει να αναφέρουμε και τo «Neon» (βοηθάει στη βελτίωση του εφέ θαμπώματος, δημιουργώντας μια πιο "ονειρική" λήψη), το δυναμικό «Bokeh» (αναδεικνύει το υποκείμενο της λήψης σε ένα εξαιρετικά κινούμενο παρασκήνιο) αλλά και το «AI Color» που επιτρέπει στη συσκευή να επεξεργαστεί χρωματικά τα πορτραίτα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Τέλος, το πορτρέτο χρώματος με AI επίσης κάνει τα άτομα της φωτογραφίας να εμφανίζονται έγχρωμα, ενώ το παρασκήνιο παραμένει ασπρόμαυρο.

Για τους φαν των βίντεο μικρού μήκους να προσθέσουμε και το βίντεο διπλής εικόνας (Dual-view), μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν βίντεο χρησιμοποιώντας τις μπροστινές και πίσω κάμερες ταυτόχρονα.

Με όλα τα παραπάνω το Realme 8 Pro συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές smartphones αυτής της κατηγορίας τιμής όσον αφορά τις φωτογραφικές του επιδόσεις.

Πέρα βέβαια από την κάμερα το Realme 8 Pro έχει να επιδείξει και τον ισχυρό επεξεργαστή του καθώς και το ιδιαίτερο design του.

Συγκεκριμένα το Realme 8 Pro φορά τον επεξεργαστή Snapdragon 720G της Qualcomm στα 8nm ο οποίος εγγυάται υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και έχει Super Amoled FHD+ οθόνη (1080 x 2400 εικονοστοιχείων), 6,4 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz, με ρυθμό δειγματοληψίας αφής (touch sampling rate) έως 180Hz για καλύτερη ανταπόκριση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και αναλογία οθόνης προς σώμα στο 90,8%. Η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει έως και τα 1000nits, ώστε να είναι ορατή ακόμα και με έντονο φως. Κάτω από την οθόνη υπάρχει ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων. Και μιας και η ζωή μας επικεντρώνεται μπροστά από μια οθόνη πλέον, η οθόνη του Realme 8 Pro υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία DC-like Dimming και λειτουργία προστασίας ματιών, για λιγότερη κούραση των ματιών.

Όσο για το σχεδιασμό «κάνει το άλμα» χαράσσοντας στην πίσω όψη του τηλεφώνου το σλόγκαν της εταιρείας «Dare to Leap» (Τόλμησε το άλμα) αλλά και χρησιμοποιώντας την επεξεργασία AG-crystal, η οποία μετά από μια περίπλοκη διαδικασία επίστρωσης και χάραξης αμέτρητων μικρο κόκκων σε σφαιρικό σχήμα, δίνει μια έξτρα απαλή αίσθηση στο χέρι.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με έως και 8 GB μνήμη RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου με microSD. Το realme 8 Pro είναι το πρώτο τηλέφωνο που θα παρέχεται με
προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα realme UI 2.0, βασισμένο στο Android 11.

Συνεχίζοντας την παράδοση, το Realme 8 Pro τροφοδοτείται από μία μπαταρία 4500mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση SuperWart Charge στα 50W. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φορτίζει έως και το 50% του τηλεφώνου μέσα σε μόλις 17 λεπτά (το 100% το φτάνει σε 47 λεπτά). Εντός της συσκευασίας βρίσκει κανείς και τον φορτιστή των 65W. Σε επίπεδο λογισμικού μάλιστα διαθέτει και λειτουργία All Scenes Battery Optimization (ολική βελτιστοποίηση μπαταρίας) η οποία βελτιστοποιεί τη χρήση της μπαταρίας για τη διαχείριση εργασιών παρασκηνίου, την κατάσταση αναμονής, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμα και σενάρια χαμηλής μπαταρίας. Ακόμα και με 5% μπαταρία λοιπόν το realme 8 Pro θα παραμείνει σε κατάσταση αναμονής για 32 ώρες.

Η συσκευή κυκλοφορεί σε τρία χρώματα Infinite Blue, Infinite Black και Illuminating Yellow. Πέρα από την φουτουριστική αίσθηση του έναστρου ουρανού που δίνουν οι μικρο-κόκκοι που αναφέραμε στα δύο πρώτα χρώματα, το τελευταίο έχει ακόμα μια καινοτομία: χρησιμοποιεί ένα ειδικό υλικό φθορισμού γύρω από τη μονάδα της κάμερας, το οποίο μπορεί να απορροφήσει φως και στη συνέχεια να λάμψει αυτόματα στο σκοτάδι.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα ενώ από τις 8 έως και τις 13 Απριλίου το Realme 8 Pro από τα 329 ευρώ που κοστίζει κανονικά προσφέρεται στα 299 ευρώ.

Realme 8 με έξτρα αντοχές και επιδόσεις στο gaming

insider

Όσο για το μικρότερο αδερφάκι του θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στα ιδιαίτερα προσόντα του το ιδιαίτερο design, την super Amoled Full-HD+ οθόνη των 6,4 ιντσών του αλλά και την μπαταρία των 5000mAh, η οποία υποστηρίζεται από γρήγορη φόρτιση στα 30 W

Να σημειωθεί ότι και το Realme 8 είναι διαθέσιμο από σήμερα για προπαραγγελίες σε τιμή έκπληξη έως και τις 20 Απριλίου. Ειδικότερα η έκδοση με τα 4GB RAM και τα 64GB αποθηκευτικού χώρου η οποία κοστίζει 219 ευρώ προσφέρεται από 8 Απριλίου έως και 20 Απριλίου στα 199 ευρώ ενώ η έκδοση με τα 8 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου που κοστίζει 239 ευρώ προσφέρεται το ίδιο διάστημα 219 ευρώ.

Όσον αφορά στοn sci-fi, φουτουριστικό σχεδιασμό του Realme 8 ακούει στο όνομα Infinite Bold και είναι εμπνευσμένος από τον ψηφιακό κόσμο. Μέσω της διαδικασίας Split Design and Splicing, στα αριστερά βρίσκεται ο πραγματικός κόσμος, όπως τον βλέπουμε, ενώ στα δεξιά βρίσκεται ο μυστηριώδης ψηφιακός κόσμος, όπως επισημαίνει η εταιρεία. Πέρα από την απαστράπτουσα όψη του το Realme 8 είναι λεπτό και ελαφρύ. Με διαστάσεις 160,5×73,9×7,99 χιλιοστά - δηλαδή πάχος λιγότερο από 8 χιλιοστά, ζυγίζει μόνο 177 γραμμάρια και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η οθόνη 6,5 ιντσών είναι Full HD+ AMOLED με 2400 ×1080 pixels σε μια επιφάνεια και η φωτεινότητά της αγγίζει έως 1000 nits, δηλαδή ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε φωτεινά περιβάλλοντα με έντονες ηλιακές συνθήκες. Να θυμίσουμε ότι οι οθόνες AMOLED αποτελούνται από ένα ειδικό υλικό που επιτρέπει φωτεινότερες οθόνες και, αφού μπορεί να προσαρμοστεί κάθε pixel στην οθόνη, παρουσιάζουν επίσης βελτιωμένη απόδοση ισχύος. Επίσης και εδώ ο ρυθμός δειγματοληψίας της αφής (touch sampling rate) έως 180Hz για καλύτερη ανταπόκριση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το κινητό τροφοδοτείται από τον MediaTek Helio G95, τον gaming επεξεργαστή μεσαίου εύρους της MediaTek, ο οποίος διαθέτει μηχανισμούς δικτύωσης, ταχείας απόκρισης, ποιότητας εικόνας και διαχείρισης πόρων για απρόσκοπτο gaming και εμπειρία χρήστη. Για gaming καταστάσεις να αναφέρουμε ότι το Realme 8 είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα ψύξης υγρού χαλκού το οποίο σε σύγκριση με το σύστημα ψύξης ινών άνθρακα της προηγούμενης γενιάς, αυξάνει την απόδοση ψύξης κατά 14,4%, διατηρώντας την απόδοση του τηλεφώνου.

Όπως προείπαμε κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, η πρώτη με 4GB RAM που συνδυάζονται με 64 GB αποθηκευτικού χώρου και η δεύτερη με 6GB μνήμη RAM LPDDR4X, που συνδυάζονται με 128GB αποθηκευτικό χώρο επεκτάσιμο με microSD. Το τηλέφωνο διατίθεται σε δύο χρώματα, Cyber Silver (ασημί) και Cyber Black (μαύρο).

Πολύ καλές είναι και οι φωτογραφικές του επιδόσεις χάρη στην τετραπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα στα 64MP f/1.79, ένα υπερευρυγώνιο φακό στα 8MP f/2.25 και έναν macro φακό κι έναν φακό πορτρέτου B&W στα 2MP έκαστος. Η εμπρόσθια κάμερα είναι όπως και στο Real Me 8 Pro 16MP f/2.45 ενώ in-display είναι και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Να σημειωθεί ότι και εδώ υπάρχει η λειτουργίαTilt-shift, Starry και οι μοντέρνες επιλογές πορτρέτου.

Τέλος με τον πρόσφατα αναβαθμισμένο ταχυφορτιστή 30W Dart Charge, η μπαταρία 5000mAh μπορεί να φτάσει στο 100% σε 65 λεπτά ενώ φορτίζει το 50% της μπαταρίας του κινητού μέσα μόνο σε 26 λεπτά. Το realme 8 υποστηρίζει επίσης φόρτιση PD 15W, καθιστώντας την ακόμη πιο ευέλικτη ενώ ο αλγόριθμος φόρτισης που αναπτύχθηκε περιλαμβάνει πέντε επίπεδα ασφαλείας προστατεύοντας τη συσκευή κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)
Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)
Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)
Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)
Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)
Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)
Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)
Realme 8 Pro και Realme 8: Στην Ελλάδα τα νέα value for money smartphone με κάμερα 108MP - Τιμή και χαρακτηριστικά (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider