Έρχεται το πρώτο Data Center της Microsoft στην Ελλάδα – Ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται το πρώτο Data Center της Microsoft στην Ελλάδα – Ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στα 28 χρόνια που έχει παρουσία στην Ελλάδα. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ. H επένδυση βάζει την Ελλάδα στον 21ο αιώνα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη δημιουργία του πρώτου Data Center στην Ελλάδα ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Microsoft, δια στόματος του προέδρου της, Μπραντ Σμιθ.

Ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού, από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσαν τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επένδυσης, η Microsoft θα δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing). Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Μπραντ Σμιθ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στα 28 χρόνια που έχει παρουσία στην Ελλάδα.

«Αυτή είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την κυβέρνησή της. Δεν το κάνουμε αυτό σε πολλές χώρες», δήλωσε ο κ. Σμιθ, για να επισημάνει μάλιστα πως πρόκειται για μια επένδυση που πραγματοποιείται το 2020, «σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις».

Το Data Center θα έχει την ύψιστη ασφάλεια, δεσμεύθηκε ο κ. Σμιθ, εξηγώντας πως η καλύτερη ομάδα της Microsoft θα εργάζεται για τη διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας στη χώρας. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία στην τεχνολογία, σημείωσε ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού.

Μητσοτάκης: Είναι μια επένδυση που βάζει την Ελλάδα στον 21ο αιώνα

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σμιθ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. «Αυτή δεν ήταν μια απλή συνάντηση μεταξύ δύο προσώπων. Ήταν η βούληση μιας χώρας να σημειώσει πρόοδο και η φιλοδοξία ενός τεχνολογικού κολοσσού να καινοτομήσει».

Με την ίδρυση του Data Center η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του γνωστού μας cloud, ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει πως πρόκειται για «μια επένδυση που βάζει την Ελλάδα στον 21ο αιώνα».

«Είναι μια προσπάθεια από το μέλλον που επανατοποθετεί την τεχνολογία στη βασική της αποστολή, ήτοι να εξυπηρετεί τον άνθρωπο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για να τονίσει πως για την ελληνική κυβέρνηση ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας και της οικονομίας είναι ο πιο κρίσιμος βραχίονας για να κάνει η Ελλάδα «το άλμα στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η επένδυση της Microsoft δεν αποτελεί μόνο ένα τεχνολογικό άλμα, αλλά κι ένα βήμα εκδημοκρατισμού στην εποχή των fake news. «Κάθε ασφαλής χρήση της πληροφορίας ενδυναμώνει τις δημοκρατικές αρχές. Νέο παράθυρο γνώσης για όλους δημιουργεί η ταχύτητα. Μειώνονται οι κοινωνικές αποστάσεις όταν μειώνονται οι ψηφιακές αποστάσεις», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σαν κυβέρνηση και σαν πρωθυπουργός λέω όχι στον «ψηφιακό αναλφαβητισμό» και θέλω πρόσβαση για όλους στις ψηφιακές υπηρεσίες με μικρό κόστος, μεγάλη ταχύτητα και αυξημένη ασφάλεια, τόνισε ο πρωθυπουργός για να καταλήξει πως «Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της και τώρα αποκτά και το cloud της».

Δείτε τις ομιλίες στο Μουσείο της Ακρόπολης:

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider