Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα
Η νέα τάση στην τεχνολογία θα είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα φοράνε όλοι, παντού.

Η νέα «μάχη», στην οποία επιδίδονται οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, είναι αυτή των «έξυπνων» γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Πρόκειται για συσκευές που θα μπορούν να φορέσουν όλοι, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τα smartphones.

Εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google, η Snap, η Facebook, η Apple, η Magic Leap και άλλες, έχουν ήδη κυκλοφορήσει έξυπνες συσκευές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και προσφέρουν, είτε εξελιγμένη εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, είτε απλές λειτουργίες, όπως η απάντηση σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο στόχος τους όμως είναι να «εξαφανίσουν» από την καθημερινότητα μας τα κινητά τηλέφωνα, ώστε οι πελάτες-καταναλωτές να μπορούν να κάνουν τα πάντα με ένα ζευγάρι... έξυπνα γυαλιά.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που... αγωνίζονται για την πρωτιά, σύμφωνα με το CNBC:

Το πρώτο headset της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ογκώδη. Φαίνεται όμως πως ετοιμάζει παράλληλα και την κυκλοφορία μίας ακόμα εκδοχής, η οποία θα μοιάζει σε σχήμα και μέγεθος ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιών, για ολοήμερη χρήση, ένα χρόνο αργότερα το 2023.

Η Google αυτή τη στιγμή πουλάει προϊόντα Google Glass, τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες, αλλά δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας στο χρήστη, τα οποία επικεντρώνονται στην επαγγελματική χρήση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή για εμπορική χρήση, τα οποία, επίσης, δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας, όμως η πλατφόρμα της εταιρείας υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε μία πιο εξελιγμένη εκδοχή σύντομα.
 

Το πρώτο headset της Magic Leap κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και είναι αρκετά ογκώδες που επιτρέπει την προβολή, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, 3D animations και πολλά ακόμα σε ένα ψηφιακό κόσμο γύρω από το κεφάλι του χρήστη,

Όπως και τα HoloLens 2, τα Magic Leap είναι αρκετά ακριβά, με αρχική τιμή τα 2.295 δολάρια.

Η στρατηγική του Facebook φαίνεται πως είναι διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες. Σύμφωνα με το CNBC, το Facebook συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία της Ray-Ban, Luxottica για να σχεδιάζουν μαζί ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ανεπίσημο όνομα είναι Orion και αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του 2023 και του 2025.

Δεν έχουν ακουστεί πολλά για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Amazon, όμως το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Echo Frames, τα οποία προς το παρόν είναι ένα απλό σετ γυαλιών με ενσωματωμένο ηχείο και την υπηρεσία της Alexa.

Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κάνει μία συσκευή Amazon Echo, μόνο που ο χρήστης το φοράει στο κεφάλι του.

Τα νέα «γυαλιά» της Snap λέγονται Spectacles 3 και κυκλοφόρησαν στην αγορά στις αρχές του Νοεμβρίου στην τιμή των 380 δολαρίων. Η εταιρεία φαίνεται να έχει διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με τις περισσότερες εταιρείες (Microsoft, Facebook και Magic Leap) που ασχολούνται με το είδος, καθώς έχει κυκλοφορήσει τα γυαλιά χωρίς τα εφέ της επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία προστίθενται μέσα από την εφαρμογή της Snapchat.

Η Microsoft δουλεύει πάνω σε προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας. Το σετ HoloLens 2 βγήκε σε προσφορά στις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ μία εξελιγμένη εκδοχή γυαλιών προηγμένης επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, αυτή την περίοδο, από τον αμερικανικό στρατό, με στόχο να κάνει τους στρατιώτες πιο αποτελεσματικούς κατά τη διάρκεια της μάχης.

Η εκδοχή του στρατού λέγεται IVAS, ενώ η εκδοχή που θα κυκλοφορήσει για εμπορική χρήση λέγεται HoloLens 2 και θα κοστίζει 3.500 δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:02

25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Η Νέα Υόρκη τιμά τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος

11:01

Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη άνοδος με επίκεντρο τις τράπεζες

10:58

Ντίζελ: 6 δολάρια το γαλόνι στις ΗΠΑ για πρώτη φορά στα χρονικά

10:50

Ανάκαμψη στις ευρωαγορές με βαρίδι πετρέλαιο και ΕΚΤ

10:39

ΥΠΕΞ: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου»

10:23

Enflame: Ράλι 206% για τη «Nvidia της Κίνας» στο ντεμπούτο στη Σαγκάη

10:18

Στον αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων ο Κυρ. Μητσοτάκης

10:06

Η OpenAI εξετάζει επιβράδυνση στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

09:52

Αμετανόητος ο Τραμπ για Ιράν: «Εάν έπρεπε, θα έκανα ακριβώς το ίδιο»

09:40

Επίδομα Παιδιού: Kλείνει προσωρινά στις 18:00 η πλατφόρμα

09:28

Επιμένει το sell off στα ομόλογα: Στο 5% το 10ετές των ΗΠΑ - Υψηλό σχεδόν 20ετίας

09:23

Βρετανία: Στο 1,6% η ανάπτυξη τον Ιούλιο κόντρα στις προβλέψεις

09:06

Axios: Η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τους Χούθι - «Όχι» από Τραμπ

08:57

Οι διατροφικές διαταραχές πλήττουν πρωτίστως παιδιά από οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα

08:50

ΗΠΑ: «Ναι» στην πιθανή πώληση στρατιωτικών ελικοπτέρων στην Αργεντινή

08:42

Ο επικεφαλής της NASA συγχαίρει την Ελλάδα για την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη

08:33

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία - Τι ισχύει με τη γονική άδεια

08:26

Ορμούζ: Μονοψήφιος ο αριθμός των διελεύσεων πλοίων - Πιθανές διαρροές υδρογονανθράκων

08:25

Πωλείται σπίτι για ένα ευρώ - Ποια είναι η «παγίδα»

08:23

Γαλάζια… αυτοδυναμία στην αξιολόγηση των μέτρων - Ο Σαμαράς που «κουράζει» - Ο «χολωμένος» Πολάκης

08:20

Τζέι Ντι Βανς: «Κόμμα του μίσους» οι Δημοκρατικοί

08:17

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Πού βρίσκεται σήμερα η Αλ Κάιντα

08:12

Right to Stay: Τα νησιά δεν κλείνουν τον Σεπτέμβριο

08:07

Πώς προχωρούν οι δικαστικές εκκρεμότητες της Elbisco

07:57

ΧΥΤΑ: Πού υπάρχουν ανάγκες για επεκτάσεις - Η Αττική, η Θεσσαλονίκη και τα νησιά στο «κάδρο»

07:53

Ποιες επενδύσεις δρομολογεί η χαρτοβιομηχανία ΜΑΞΙ

07:48

ΕΦΚΑ: Στα 1.220 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης τον Φεβρουάριο - Αυξημένος κατά 3,8% μέσα σε ένα έτος

07:44

ΣΕΦ - ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η «εκκρεμότητα» για την ενεργειακή αναβάθμιση της «κόκκινης» μπασκετικής αρένας

07:40

Εβδομάδα με πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες

07:35

Μένει εκτός ο ΑΔΜΗΕ από το SPV της ΕΔΕΥΕΠ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider