Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα
Η νέα τάση στην τεχνολογία θα είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα φοράνε όλοι, παντού.

Η νέα «μάχη», στην οποία επιδίδονται οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, είναι αυτή των «έξυπνων» γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Πρόκειται για συσκευές που θα μπορούν να φορέσουν όλοι, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τα smartphones.

Εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google, η Snap, η Facebook, η Apple, η Magic Leap και άλλες, έχουν ήδη κυκλοφορήσει έξυπνες συσκευές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και προσφέρουν, είτε εξελιγμένη εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, είτε απλές λειτουργίες, όπως η απάντηση σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο στόχος τους όμως είναι να «εξαφανίσουν» από την καθημερινότητα μας τα κινητά τηλέφωνα, ώστε οι πελάτες-καταναλωτές να μπορούν να κάνουν τα πάντα με ένα ζευγάρι... έξυπνα γυαλιά.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που... αγωνίζονται για την πρωτιά, σύμφωνα με το CNBC:

Το πρώτο headset της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ογκώδη. Φαίνεται όμως πως ετοιμάζει παράλληλα και την κυκλοφορία μίας ακόμα εκδοχής, η οποία θα μοιάζει σε σχήμα και μέγεθος ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιών, για ολοήμερη χρήση, ένα χρόνο αργότερα το 2023.

Η Google αυτή τη στιγμή πουλάει προϊόντα Google Glass, τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες, αλλά δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας στο χρήστη, τα οποία επικεντρώνονται στην επαγγελματική χρήση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή για εμπορική χρήση, τα οποία, επίσης, δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας, όμως η πλατφόρμα της εταιρείας υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε μία πιο εξελιγμένη εκδοχή σύντομα.
 

Το πρώτο headset της Magic Leap κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και είναι αρκετά ογκώδες που επιτρέπει την προβολή, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, 3D animations και πολλά ακόμα σε ένα ψηφιακό κόσμο γύρω από το κεφάλι του χρήστη,

Όπως και τα HoloLens 2, τα Magic Leap είναι αρκετά ακριβά, με αρχική τιμή τα 2.295 δολάρια.

Η στρατηγική του Facebook φαίνεται πως είναι διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες. Σύμφωνα με το CNBC, το Facebook συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία της Ray-Ban, Luxottica για να σχεδιάζουν μαζί ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ανεπίσημο όνομα είναι Orion και αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του 2023 και του 2025.

Δεν έχουν ακουστεί πολλά για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Amazon, όμως το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Echo Frames, τα οποία προς το παρόν είναι ένα απλό σετ γυαλιών με ενσωματωμένο ηχείο και την υπηρεσία της Alexa.

Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κάνει μία συσκευή Amazon Echo, μόνο που ο χρήστης το φοράει στο κεφάλι του.

Τα νέα «γυαλιά» της Snap λέγονται Spectacles 3 και κυκλοφόρησαν στην αγορά στις αρχές του Νοεμβρίου στην τιμή των 380 δολαρίων. Η εταιρεία φαίνεται να έχει διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με τις περισσότερες εταιρείες (Microsoft, Facebook και Magic Leap) που ασχολούνται με το είδος, καθώς έχει κυκλοφορήσει τα γυαλιά χωρίς τα εφέ της επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία προστίθενται μέσα από την εφαρμογή της Snapchat.

Η Microsoft δουλεύει πάνω σε προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας. Το σετ HoloLens 2 βγήκε σε προσφορά στις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ μία εξελιγμένη εκδοχή γυαλιών προηγμένης επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, αυτή την περίοδο, από τον αμερικανικό στρατό, με στόχο να κάνει τους στρατιώτες πιο αποτελεσματικούς κατά τη διάρκεια της μάχης.

Η εκδοχή του στρατού λέγεται IVAS, ενώ η εκδοχή που θα κυκλοφορήσει για εμπορική χρήση λέγεται HoloLens 2 και θα κοστίζει 3.500 δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Με τη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως το Τορόντο εξαιτίας των πυρκαγιών

23:53

Ο Ζελέσνκι πρότεινε για πρωθυπουργό τον CEO της Naftogaz

23:50

ΗΠΑ: Πρώην υπάλληλος της Kasperky κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

23:46

Τι αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες - Κυριαρχούν SUV και υβριδικά

23:41

Ο Μπάιντεν γράφει βιβλίο για τα χρόνια του στον Λευκό Οίκο

23:37

ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για χρηματικά βοηθήματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

23:33

Ο Βούτσιτς δεν υπέγραψε τη διακήρυξη της Συνόδου Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης

23:28

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 4.829 οι νεκροί από τους σεισμούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

23:17

Wall Street: Τα θετικά μηνύματα για τον πληθωρισμό έφεραν κέρδη στους δείκτες

23:06

Ο Μασκ εκτιμά πως η Λεπέν «είναι η τελευταία ελπίδα της Γαλλίας»

22:50

Τράπεζα Πειραιώς: Αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ

22:44

Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Τραμπ: «Θέλουν πάρα πολύ μία συμφωνία»

22:40

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν θα υπάρχει το δίλημμα «αυτοδυναμία ή χάος»

22:29

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας Μιχαΐλο Φέντοροφ

22:24

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 85 δολάρια το Brent

22:08

«Ρίξτε την ψήφο σας στη σκουπίδια»: Η συμβουλή Στάρμερ για την ενδεχόμενη επιστροφή του Φάρατζ

21:56

Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία

21:45

Μπεζ Βίβλος Fed: Βελτιωμένη η εικόνα για οικονομία και πληθωρισμό

21:37

Ιράν: Δεν θα τηρήσουμε τη συμφωνία με ΗΠΑ εάν δεν έχουμε οφέλη

21:25

Μάζεψε τις απώλειες ο χρυσός - Νέα κέρδη

21:14

ΠΟΥ & UNICEF: Μειώθηκαν το 2025 τα παιδιά χωρίς ούτε ένα εμβόλιο - Οι ανισότητες επιμένουν

21:01

Για πρώτη φορά κάτω από την τιμή της IPO η μετοχή της SpaceX

20:59

ΕΕ: Αναβάλλεται για τις 23 Ιουλίου η απόφαση για την 21η δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

20:44

Ο Μερτς υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης και προανήγγειλε νέες περικοπές επιδομάτων

20:35

Συνολικά 45 πυρκαγιές σε 24 ώρες - Πολύ υψηλός κίνδυνος την Πέμπτη σε Κρήτη, Σάμο, Χίο, Ικαρία

20:30

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

20:25

Κικίλιας: «44 νέα οχήματα για το Λιμενικό - Η ασφάλεια είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»

20:14

Κοντογεώργης: Μετεξεταστέοι στα μαθήματα αριθμητικής οι εμπνευστές του «Προγράμματος Θεσσαλονίκης»

20:02

Λετονία και Λιθουανία «βλέπουν» νέες επιθέσεις από Ρωσία - Οι χώρες στο στόχαστρο

20:00

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα κατασκευάζει Patriot έως το τέλος του έτους»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider