Τα smartphones που περιμένουμε το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα smartphones που περιμένουμε το 2019
Εάν το 2018 ήταν χρονιά «ματ» για τους κατασκευαστές smartphones, το 2019 αναμένουμε κινήσεις «ρουά ματ».

Εάν το 2018 είδε τους κατασκευαστές smartphone να κάνουν κινήσεις «ματ» με καινοτόμα χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να αναβιώσουν τις οριακά πτωτικές πωλήσεις των smartphones παγκοσμίως η νέα χρονιά θα είναι χρονιά «ρουά-ματ» αφού θα μας δείξουν επιτέλους κάτι επί της ουσίας διαφορετικό.

Ακόμα περισσότερες κάμερες, ισχυροί επεξεργαστές, καλύτερη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, 5G αλλά και αναδίπλωση... είναι μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα μας απασχολήσουν.

Ποιοι είναι όμως ειδικότερα οι κατασκευαστές εκείνοι που αναμένουμε να μας δείξουν κάτι διαφορετικό και τι ξέρουμε γι αυτό μέχρι στιγμής

Την 5G τεχνολογία αναμένεται να μας συστήσει πριν το τέλος Μαίου και η OnePlus. Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτ Λο, το επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNET, αναφέροντας ότι η νέα συσκευή θα είναι πιο ακριβή από τα μέχρι τώρα smartphones της, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν αυτό δεν θα οφείλεται σε μεγάλα περιθώρια κέρδους.

«Το 5G smartphone δεν αναμένεται να φέρει τεράστιες πωλήσεις, είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο μέχρι το 2020 τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν τελείως διαφορετικά». Μέρος αυτής της συντηρητικής προοπτικής είναι το κόστος κατασκευής του ίδιου του τηλεφώνου, αφού ο Λο συμπλήρωσε ότι τα 5G εξαρτήματα θα είναι πολύ πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνται για τα υπάρχοντα 4G smartphones. Ακόμα κι έτσι όμως, η εταιρεία φαίνεται πρόθυμη να πληρώσει το «τίμημα» ώστε να καθιερωθεί ως μια από τις πρώτες που θα εισαγάγει στην αγορά τη νέα τεχνολογία. 

Το 5G τηλέφωνο δεν θα κάνει συμβιβασμούς στο σχεδιασμό ή στην εμπειρία των χρηστών, σύμφωνα πάντα με τον Λο ενώ σε εμφάνιση θα μοιάζει πολύ με τους προκατόχους του. Άρα θα χρησιμοποιηθεί γυαλί για την κατασκευή του, θα έχει έναν ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και φυσικά το γνωστό notch. Κατά τα λοιπά δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες εκτός από το ότι το τηλέφωνο θα φορά τον νέο επεξεργαστή Snapdragon 855 της Qualcomm.
 

Νέο design σε πρώτη μετάδοση θα δούμε σε λίγες μόνο ημέρες από σήμερα από την Honor, το sub –brand της Huawei, το οποίο κάνει προσπάθειες να αποκοπεί από την μαμά εταιρεία και μέχρι στιγμή τα καταφέρνει αρκετά καλά διευρύνοντας αισθητά το μερίδιό του στην μεσαία και χαμηλή κατηγορία.

Το νέο κινητό που θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του Παρισιού στις 22 Ιανουαρίου, στην οποία θα σας μεταδώσει απευθείας το insider.gr  θα παρουσιάσει ένα all-screen smartphone με μια μόνο οπή στην πάνω αριστερά πλευρά της Infinity – O οθόνης του. 

Με σύνθημα «See the Unseen», η νέα συσκευή της Honor θα  φορά τον πανίσχυρο επεξεργαστή Kirin 980 SoC που γνωρίζουμε από τα Mate 20 / Mate 20 Pro και Honor Magic 2 αλλά πέρα από την οθόνη μπορεί να έχει κι άλλα χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί.

Οι μέχρι στιγμής εικασίες κάνουν λόγο για αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, 6GB μνήμη RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο, διπλή ή τριπλή κάμερα και λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie με EMUI 9.0.
 

Την ώρα που ο λόγος στα smartphones γυρίζει γύρω από τις φωτογραφικές τους επιδόσεις, ένας ακόμα κατασκευαστής τηλεφώνων υπόσχεται να κάνει την διαφορά φορώντας σε ένα και μόνο τηλέφωνο όχι δύο όχι τρεις αλλά πέντε κάμερες στην πίσω όψη. Ο λόγος για την HMD Global, την εταιρεία που επανέφερε στο προσκήνιο την Nokia, και το νέο μοντέλο PureView. 

Το επικείμενο τηλέφωνο από την νέα ιδιοκτήτρια του διάσημου brand θα είναι το πρώτο android smartphone που χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα PureView – το ντεμπούτο του οποίου είχε γίνε το μακρινό 2012. Την εποχή εκείνη το PureView είχε και πάλι ξεχωρίσει για την κορυφαία σε απόδοση κάμερά του, και η HMD, η οποία αγόρασε πέρυσι το εμπορικό σήμα από την Microsoft, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την επωνυμία δίνοντας και πάλι έμφαση στην κάμερα.

Να αναφερθεί εδώ ότι η πρώτη διαρροή για τις πέντε κάμερες του Nokia 9 PureView προήθλε μέσω μιας φωτογραφίας του Evan Blass ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο στο MySmartPrice.

Σε αυτό φαίνεται πως το κινητό διαθέτει πενταμετρικής φωτογραφικής μηχανής στην πίσω πλευρά σε κυκλική μάλιστα διάταξη με τους φακούς της ZEISS όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, με τον ένα εκ των φακών που φαίνεται να είναι το φλας . 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συσκευή θα είναι σε θέση να πάρει ταυτόχρονια πέντε λήψεις και κατά συνέπεια 10 φορές περισσότερο φωτισμό από ένα κινητό με έναν μόνο φακό.

Το βίντεο αναφέρει επίσης ότι η συσκευή θα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση Qi και θα διαθέτει οθόνη PureDisplay 5,99 ιντσών με ενσωματωμένο στην οθόνη μηχανισμό αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. 

Το Nokia 9 PureView θα φορά επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845 και θα διαθέτει 6GB μνήμης RAM και χώρο αποθήκευσης 128GB.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει με Android 9 Pie που σημαίνει ότι θα λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος για δύο χρόνια.

Η HMD Global αναμένεται να ανακοινώσει το Nokia 9 PureView αυτό το μήνα, παρότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να δούμε επισήμως στην συσκευή στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας Mobile World Congress τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη. Η εταιρεία που επανέφερε τα Nokia έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να αυξήσει θεαματικά το μερίδιο αγοράς, βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη σύμφωνα με την Canalys, να κερδίσει βραβεία, να σηκώσει μεγάλα ποσά χρηματοδότησης για έρευνα κι ανάπτυξη αλλά και να κερδίσει τους εναπομείναντες πιστούς στην κατηγορία των feature phones, κατηγορία που όλο και μεγαλώνει.

 

Πολύ νωρίτερα αλλά και με περισσότερες εκπλήξεις υπολογίζεται το event για την παρουσίαση των νέων μοντέλων της Samsung.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία αναμένεται να μας παρουσιάσει στις 20 Φεβρουαρίου, τρία νέα μοντέλα της σειράς Galaxy S10 καθώς και το αναδιπλούμενο τηλέφωνό της - το οποίο λέγεται ότι θα φέρει τον τίτλο Galaxy Χ. 

Οι τρεις εκδοχές του Galaxy S10 

Το Galaxy S10 θα έχει κωδικό όνομα Beyond 1 και σύμφωνα με τις διαρροές το μοντέλο θα έχει το ίδιο μέγεθος με το σημερινό Galaxy S9 αλλά ακόμα πιο στενά περιθώρια. Η οθόνη του θα είναι 6,1 ιντσών και σύμφωνα με το Ice leaker Ice, θα φορά τρεις κάμερες.

Το Galaxy S10 Plus θα έχει κωδική ονομασία Beyond X ή Beyond 2 και θα είναι επί της ουσίας ο διάδοχος του Galaxy S9 Plus. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει μεγαλύτερη οθόνη 6,4 ιντσών ενώ θα έχει και 6 κάμερες: τέσσερις στην πίσω όψη και δύο εμπρόσθιες. Μεγαλύτερη αναμένεται και η μπαταρία του 4.000mAh ενώ το πάχος του θα φτάνει τα 7,8mm. 

Τέλος το Galaxy S10 Lite, με κωδική ονομασία Beyond 0 θα είναι το οικονομικότερο μοντέλο της σειράς – κάτι σαν το iPhone XR. Κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει με μικρότερη οθόνη 5.8 ιντσών και λιγότερο βελτιωμένα χαρακτηριστικά στο hardware. Από άποψη εμφάνισης κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν θα έχει κυρτές γωνίες ούτε και καμία εντυπωσιακή τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένη στην οθόνη όπως δεν θα έχει και υποδοχή ακουστικών. 

Πέρα από τα προαναφερθέντα μοντέλα το πιθανότερο είναι να δούμε από κοντά επιτέλους στις 20 Φεβρουαρίου και το αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung που απασχολεί το κοινό ήδη από τα μισά του προηγούμενου χρόνου. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Κονκόρντ, στο Παρίσι (Place de la Concorde) για το event της 20ης Φεβρουαρίου με σλόγκαν «τo μέλλον ξεδιπλώνεται»... Το foldable μοντέλο το οποίο ίσως φέρει την ονομασία Galaxy F, θα διαθέτει την εύκαμπτη OLED οθόνη της Samsung, Infinity Flex Display και λογισμικό που θα βασίζεται στο τελευταίας γενιάς Android και στο One UI της Samsung. 

Τα μοντέλα όμως δεν τελειώνουν εκεί. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κορεατική εταιρεία θα μας παρουσιάσει κι ένα ακόμα μοντέλο με σύνδεση 5G ο οποίο θα είναι σούπερ ισχυρό… Να σημειωθεί ότι ήδη από την αρχή του χρόνου στην διεθνή έκθεση του Λας Βέγκας υπήρχε ένα πρότυπο 5G smartphone στο περίπτερό της. To μοντέλο είναι γνωστό ως Galaxy S10 X. Πέρα από την συνδεσιμότητα 5G, το μοντέλο θα περιλαμβάνει 6 κάμερες, (τέσσερις κύριες κάμερες στο πίσω μέρος και δύο εμπρόσθιες), 6,7 super Amoled οθόνη, 5.000mAh μπαταρία, 10 GB ΡΑΜ και έως …. 1 TB αποθηκευτικού χώρου.
Αυτό το τηλέφωνο βέβαια δεν γνωρίζουμε αν θα το δούμε στις 20 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο δεν αναμένεται να αργήσει αν θυμιθούμε ότι ο HS Kim, ο επικεφαλής του Comsumers Electronic Division της εταιρείας τόνισε κατά την CES 2019 πως η Samsung υπήρξε η πρώτη κατασκευάστρια smartphones που πήρε άδεια για εμπορική χρήση του 5G εξοπλισμού, οπότε και η τεχνολογία θα φτάσει στους καταναλωτές το πρώτο μισό του 2019.

Αν τα παραπάνω δεν επιβεβαιωθούν ή τα μοντέλα της εταιρείας δεν καταφέρουν να εντυπωσιάσουν το κοινό, τότε η κορεατική εταιρεία θα έρθει αντιμέτωπη με προβλήματα, δεδομένης της χλιαρής ανταπόκρισης που συνοδεύτηκε με πεσμένες πωλήσεις της προηγούμενης σειράς Galaxy S9 και S9 Plus αλλά και δεδομένου του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού από την κινεζική Huawei, η οποία ανεβαίνει με βήμα ταχύ επιδιώκοντας την κορυφή των πωλήσεων σε smartphones. Να σημειωθεί ότι στο τέλος Δεκεμβρίου η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 200 εκατ τηλέφωνο το 2018.

Παρότι απέχουμε περίπου οκτώ μήνες από την κυκλοφορία των νέων μοντέλων του κολοσσού του Κουπερτίνο, ήδη φήμες για το πώς θα είναι τα νέα iPhones έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η εταιρεία θα μας παρουσιάσει και πάλι τρία μοντέλα, ένα εκ των οποίων διάδοχος του οικονομικού φετινού iPhone XR.

Η καινοτομία ωστόσο θα έρθει στην premium ανανεωμένη σειρά της εταιρείας, τα πιο ακριβά δηλαδή, όπου το ένα της μοντέλο φημολογείται ότι θα έχει τριπλή κύρια κάμερα. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα iPhones θα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά USB - C θύρα ενώ μαζί με αυτά ίσως δούμε και την 7η ανανεωμένη σειρά iPod Touch...
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:27

Deutsche Bank: Αύξηση 10% στα κέρδη α' τριμήνου - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

08:18

Μπλίνκεν: ΗΠΑ και Κίνα οφείλουν να χειρίζονται τις διαφωνίες τους «υπεύθυνα»

08:00

Η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στην ατζέντα του νέου Ευρωκοινοβουλίου

07:57

Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα και πόσοι θα λάβουν αναδρομικά έως 15.000 ευρώ

07:53

Elpedison: Συνάντηση Helleniq Energy & Edison για την τύχη της εταιρείας

07:48

Prodea Investments: Αυξημένα έσοδα και «πωλητήρια» ακινήτων – Οι στοχεύσεις της ΑΕΕΑΠ

07:40

ΑΙΓΙΣ: Τι περιλαμβάνει η «προίκα» της Ελλάδας για φυσικές καταστροφές και έκτακτη ανάγκη

07:35

Οι επόμενες καλές ειδήσεις που περιμένει η ελληνική οικονομία – Ορόσημο το «μαξιλάρι» των 15,7 δισ.

07:30

Πώς το τουριστικό «Project Voria» με καζίνο θα μεταμορφώσει το Μαρούσι – Οι οδικές παρεμβάσεις, το Μετρό, το ΟΑΚΑ

07:25

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινά η υποβολή - Οι νέοι κωδικοί για εισοδήματα, φόρους και εκπτώσεις

07:23

Το χαρτί της σοβαρής αντιπολίτευσης παίζει ο Ανδρουλάκης - Αδιάβαστος στα του προϋπολογισμού ο Κασσελάκης - Ζήλιες για τον Ναύαρχο

07:17

Άνοιξε μπεργκεράδικο λίγο πριν χρεοκοπήσει: «Έβγαλα 700.000 ευρώ το 2023»

07:15

Για κάθε 8 μαστογραφίες που δεν γίνονται υπάρχει ένας αδιάγνωστος καρκίνος μαστού

07:14

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο - Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

07:11

Αισιοδοξία για τα τραπεζικά μερίσματα – Κληρώνει για τον κανονισμό το ΧΑ - Το track record της Ideal

23:56

Ο Λευκός Οίκος θέλει απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

23:46

Ford: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

23:43

ΗΠΑ: Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

23:30

Για πρώτη φορά το «Σαρλ ντε Γκολ» υπό νατοϊκή διοίκηση - Μήνυμα της Γαλλίας προς τη Ρωσία

23:29

Meta: Βουτιά 11% της μετοχής λόγω αδύναμου guidance

23:15

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές διακυμάνσεις - Άλμα 12% για την Tesla

23:00

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν χάρη στα εμβόλια τα τελευταία 50 χρόνια

22:38

Απώλειες για το πετρέλαιο - Βουτιά 9% για το φυσικό αέριο

22:27

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί

22:14

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

22:03

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Μέσα σε 9 μήνες προκηρύξαμε διαγωνισμούς 1,5 δισ. ευρώ

21:53

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα - σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

21:42

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα

21:28

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ

21:17

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή της Βουλής το ν/σ του ΥΠΕΝ για κλιματική αλλαγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider