Χρηματοδότηση 100 εκατ. «σήκωσε» η Nokia (HMD)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματοδότηση 100 εκατ. «σήκωσε» η Nokia (HMD)

Κεφάλαια ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σήκωσε η HMD Global, η εταιρεία που διαχειρίζεται την επωνυμία της Nokia στα κινητά τηλέφωνα και smartphones, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από δύο σχήματα με έδρα την Ασία, την DMJ Asia Investment Opportunity Ltd και την θυγατρική της Foxconn, FIH Mobile, και θα αξιοποιηθεί, ώστε να διευρυνθούν τα κανάλια διανομής των συσκευών σε νέες, μεγαλύτερες αγορές, αλλά και για να αποκτήσει η οικογένεια της Nokia νέα smartphones που θα διαθέτει το κοινό. 'Οπως άλλωστε δήλωναν τα στελέχη της HMD Global στο insider.gr κατά το Mobile World Congress στην Βαρκελώνης, η προηγούμενη χρονιά ήταν «απίστευτη» και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τόσο των στελεχών όσο και των πιστών της Nokia. Στα μελλοντικά βήματα της εταιρείας περιλαμβάνεται η επέκταση σε νέες αγορές, η ανάπτυξη νέων μοντέλων η οποία θα βασίζεται σε 3 άξονες (κομψός σχεδιασμός για όλους, χρήση της τεχνολογίας για διευκόλυνση της καθημερινότητας και συνεχώς ενημερωμένο pure Android) και η επάνοδός της στην κορυφή των κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως. Να επισημάνουμε ότι ήδη η HMD είχε αρχίσει την διάθεση των κινητών της τηλεφώνων στο Ισραήλ, μια αγορά που προσφέρει ιδανικό test drive για μια μελλοντική επέκταση στην αγορά της Αμερικής.

«Φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικά smartphones που ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών και δει των πιστών της Nokia ενώ διατηρούμε τις φινλανδικές μας ρίζες και τις αξίες που διαχρονικά η επωνυμία Nokia αντιπροσωπεύει. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μελλοντικά έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως και η μέχρι σήμερα επιτυχία μας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την ήδη καλή πορεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της HMD, Florian Seiche.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς, η HMD κατάφερε να πουλήσει περίπου 70 εκατομμύρια τηλέφωνα, με το ύψος της αξίας πωλήσεων να αγγίζουν τα 2,13 δισ. δολάρια. Παρά τις απώλειες 65 εκατ. που κατέγραψε το 2017, η εταιρεία κατάφερε να μπει στη λίστα με τα πέντε καλύτερα smartphone brands της Ευρώπης και οι προσδοκίες για το 2018 είναι ακόμα υψηλότερες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint τα smartphones της Nokia ξεπέρασαν τα HTC, Sony, Lenovo, OnePlus και Google στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Μέχρι στιγμής, η HMD Global έχει κυκλοφορήσει έξι νέα έξυπνα τηλέφωνα Nokia το 2017, και πέντε feature phones και πέντε smartphones το 2018. Αν και η ναυαρχίδα της είναι το Nokia 8 Sirocco με τον Snapdragon 835 SoC, εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι το Nokia 7 Plus, λόγω της σχέσης ποιότητας-τιμής και των υψηλών δυνατοτήτων της φωτογραφικής μηχανής αλλά και το θρυλικό 8810 που αναβίωσε η εταιρεία το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει εξίσου καλές πωλήσεις με την προηγούμενη αντίστοιχη αναβίωση του 3310.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider